Förra veckan var jag lite modig, och jag lagade tre middag jag aldrig lagat tidigare, tre dagar i rad. Det blev väldigt gott också! Här kommer lite snabba beskrivningar på vad jag gjorde…



Chicken Satay

Kycklingspett med jordnötssås. Jag skar 3 kycklingfiléer i bitar och lade dem i en påse med marinad (0,5 dl olja, 0,5 dl soja, 0,5 dl sweet chili) i någon timme (ju längre desto bättre, över natten helst!). Lade grillspett i vatten i en halvtimme också. Trädde på ca 4 kycklingbitar/spett och kastade in dem i ugnen (225 på grillfunktion) i 8 minuter, sedan vände jag på dem och körde 8 minuter till. Jordnötssåsen fuskade jag och köpte färdig, vilket funkade jättebra (Santa Maria har en Satay-sås). Värmde såsen lite, servera med spett och sallad.

Chicken nuggets

Jag delade 3 kycklingfiléer i 3 bitar var och kryddade med salt och peppar. Doppade dem i mjöl, ägg och ströbröd i den ordningen (för att se mer detaljerat, klicka HÄR då jag använde samma metod i ett tidigare recept). Lade dem i en het stekpanna med rikligt med solrosolja och stekte dem på varje sida tills de fick fin färg. Lade dem på en ugnsplåt och lät dem bli klara i ugnen i 10 minuter på 225 grader. Serverade med ris, morotsstavar och en currysås jag blandade ihop (1,5 dl gräddfil, 0,5 msk sweet chilisås, 0,5 msk curry).

 

Quesadillas

Stek 500 g köttfärs och tillsätt tacokrydda och vatten. Lägg ut 4 tortillas på en bänk och strö riven ost över dem. Fördela köttfärsen över dem när den är genomstekt och vattnet dunstat av, tillsätt ruccola och mer riven ost och toppa med ännu ett tortillabröd. Stek dem i en stekpanna, några minuter på varje sida så att osten smälter. Serveras med sallad och guacamole (mosa 2 avocados, blanda ner färdig guacamolekrydda och lite gräddfil).

 

Hoppas dessa goda maträtter kan ge någon lite inspiration inför veckan som kommer!