En modern hemmafru

Hemmagjort fröknäcke

Mosad avokado med lite pressad citron och örtsalt, på ett hemmagjort fröknäcke! Hur gott?!

Här nedan finns anvisningarna på hur jag lagar fröknäcke här hemma! Ruskigt enkelt är det, och fort går det också! Jag utgår ifrån ICAs recept. Jag använder:

1 dl sesamfrön

1 dl pumpafrön

1 dl solrosfrön

0,5 dl linfrön

1 dl majsmjöl

0,5 tsk salt

0,5 dl rapsolja

2 dl kokande vatten

Börja med att sätta ugnen på 150 grader och koka lite vatten. Blanda sedan alla torrvaror. Häll i oljan och det kokande vattnet och låt stå och svälla i 15 minuter. Samtidigt kan du klä en plåt med bakplåtspapper… … och, om du vill göra precis som jag gjorde, äta en mango :) yum! När ”degen” svällt lite så kan du hälla ut den på ett bakplåtspapper, och sedan ska den spridas ut så den täcker hela plåten. Det absolut enklaste sättet att göra detta på, är att lägga ett annat bakplåtspapper över smeten, och sprida ut den med händerna! Ta bort papperet och voilà! In i ugnen med den nu!

Originalreceptet sa 1-1,5 timme, men för mig så räcker det med 45 minuter! Så kolla gärna din efter 45, men du kan lämna kvar din om du vill! Så här ser den ut då. Så sjukt gott!! Dra över bakplåtspapperet på ett galler istället så kan knäckebrödet svalna där. Alltså. Så så gott, och så så enkelt!

När det har svalnat kan du bryta det i så stora bitar som du vill ha dem, och förvara i en lufttät burk i skafferiet. Redo för alla underbart goda pålägg du har fantasin att toppa dem med!

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblrmail

4 kommentarer

  1. älskar hemmagjort fröknäcke! tycker det känns så lyxigt och samtidigt känner jag mig så ordentlig när jag gör det, som en uppstyrd person. tycker mycket om din blogg för övrigt, gillar att få en inblick i din tillvaro (som skiljer sig från många jämnårigas). tack för det!

    • Julia Angelback

      14 juli, 2018 at 11:56

      Eller hur?! Fattas bara att man ska få fler gäster på besök, så man kan säga ”ja, jag har gjort det helt själv”, haha :) Tusen tack för de fina orden, jag blir jätteglad!

  2. Oh! Äntligen! Ska införskaffa det som behövs och laga det!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.