honungsenapkyckling10

Okej, här snackar vi vinnarkyckling. Jag kom över det här receptet någonstans på internet, och då det lät så lättlagat och krävde så få ingredienser så beslöt jag mig för att testa det här om dagen, då jag bara kände för att slänga ihop något enkelt. Riktigt värt, visade det sig att det var, för oj vilka goda smaker det blev!

Receptet jag utgick från var amerikanskt, och måtten stod i cups. Jag har sådana mått hemma och kunde använda dem, men om du inte råkar ha det så omvandlar jag måtten åt dig här nedan.

honungsenapkyckling1

Det du behöver är:

1/4-1/3 cup (ca 3/4 dl) dijon senap
1/4-1/3 cup (ca 3/4 dl) honung
1 msk olivolja
ca 1 kg kycklinglår
Salt
Peppar
Ett par kvistar rosmarin (eller generöst med torkad rosmarin)
Valfritt tillbehör (t.ex. ris eller sallad osv.)

honungsenapkyckling2

Sätt ugnen på 180 grader. I en skål häller du i honung, senap och olivolja.

honungsenapkyckling3

Blanda ihop allt och strö i lite salt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt eller senap tills såsen smakar som du vill ha den.

honungsenapkyckling4

Salta kycklingen lite och lägg dem med skinnet uppåt i en ungssäker form.

honungsenapkyckling5

Häll över såsblandningen…

honungsenapkyckling6

Och ös i rosmarin. Om du har färsk rosmarin är det ännu bättre, och du kan lägga ett par kvistar mellan kycklingen.

And that’s it! Ställ in i ugnen i 45 minuter, eller tills kycklingen är färdig.

honungsenapkyckling9

GOTT! Kom igen, du vet att din mun vattnas.

Om det lagt sig ett lager vätska från kycklingen över såsen så kan du bara hälla av detta med hjälp av en sked. Strö lite peppar över kycklingen innan du serverar, och om du äter den med ris så kommer det nog se lite ut som detta…

honungsenapkyckling11

honungsenapkyckling12

Rekommenderas varmt!