Denna pizza är jättegod och dessutom väldigt nyttig, med en botten gjord mest på blomkål. Whaat?? Här kommer receptet om ni vill ha!

För denna botten behöver man:

  • 1 blomkålshuvud, eller 2 av dessa påsar med fryst blomkålsris
  • 1 ägg
  • 1,5 dl riven ost
  • Oregano
  • Vitlökspulver
  • Paprikapulver
  • Salt & peppar

Värm ugnen till 225 grader. Om du har ett blomkålshuvud så börja med att mixa den till blomkålsris i blender eller matberedare. Fryst blomkålsris kan du tina eller micra. Oavsett vilken du valt så kan du sedan micra blomkålsriset i ca 5 minuter så det blir lite varmt.

När det är svalt kan du lägga blomkålen i en ren kökshandduk och pressa ut all vätska från den. Jag önskar jag hade tagit en ”före-bild” för innan jag pressade vätskan ur denna blomkål så var denna stora bunke bokstavligen full av blomkålsris. Kvar blev en liten klump :)

Sedan är det bara att hälla på resten av ingredienserna…

… och blanda ihop det till en deg som kan plattas ut på en plåt med papper under. Min fyller nästan hela plåten, men då blir botten väldigt tunn också.

Ställ in pizzabotten i ugnen i ca 8 min på 225 grader, tills kanterna börjar bli gyllene. Då kan du ta ut den ur ugnen och toppa valfritt!

Jag hade på passerade tomater, massor av oregano, parmaskinka, paprika och mozzarellaost. In i ugnen igen i ca 5-8 minuter!

Den färdiga produkten!

Och som alltid så älskar jag att toppa pizzan med ruccola! Jag älskar nog att toppa det mesta med ruccola egentligen, haha! Men det är mitt tips på supernyttig pizza som vi älskar!

Denna botten blir inte krispig eller så, men den smakar väldigt gott! Min man tar portion efter portion när jag serverar detta hemma, så den har fått högsta betyg av honom :)