En modern hemmafru

Att välja doft

Produkt3
Jag behöver hjälp!

Min senaste parfymflaska sjunger just nu sin sista vers, och jag behöver en ny doft. När jag väl fått eller köpt en parfymflaska så är det den jag använder tills den är helt slut. Jag varierar inte mellan 4-5 stycken, utan jag har på mig en doft. Ren snålhet för att vara ärlig!
Men eftersom jag använder samma doft så konstant och så länge så är det roligt att testa en ny när den gamla är slut.

Det är här problemet kommer in.
Jag vet inte om jag har ett nedsatt luktsinne, eller ifall alla runt omkring mig har ett förhöjt luktsinne, men jag har aldrig riktigt kunna koppla dofter med minnen, människor eller liknande. Musik är mitt substitut för att få den känslan. Jag tänker helt enkelt aldrig på dofter. Dofter är inte min grej.

Detta gör parfymshopping till en riktig pers för mig! Jag förstår bara inte vart man ska börja! Flaskans utseende och doftens namn är ju det enda man har att gå på när man står där mitt ibland alla glasflaskor som ropar ”Välj mig! Välj mig!”. Vilken ska jag välja, liksom?

Jag tycker om dofter som luktar somrigt, blommigt, fräscht. Tyvärr inte de klassiska, ”tyngre” dofterna. Dock så vill jag att den inte ska lukta för svagt. Och flaskan måste ju se bra ut.

Vilka parfymer gillar du? Ge mig förslag i kommentarsfältet på vilka parfymer jag ska provdofta nästa gång jag står där bland de förvirrande glasflaskorna! Help a sister out!

 

1 kommentar

  1. Vivi

    Ill help you out! Thee best tip- är snarare en vårig/sommrig doft och en rätt intvestition, men- so worth it- den nya doften av Miss Dior- blooming bouquet- awsooome!!
    Hoppas du kan övervinna din snålhet och ge den ett försök;)
    Allt gott!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑