För er som inte visste så väntar jag och Tobias en liten pojke! Vi är helt överlyckliga över detta. Vi har vetat om detta i flera månader, och berättat det för alla som undrat och lite till. Vi har inte gjort en stor grej av det på sociala media osv, för vi tycker det är så otroligt kul att få svara när folk frågar oss! Det är ju annars lite baksidan av allt man delar med sig online, eller hur? Folk vet redan svaret, så de behöver aldrig fråga.

Men nu kände jag för att dela med oss om hur vår lilla killes framtida rum ser ut hemma hos oss! Så för er som inte visste det sedan tidigare – it’s a boy!

nursery1nursery2

Han kommer få ett eget, supermysigt, nästan kvadratiskt sovrum, som vi målade väggarna på direkt när vi flyttade in. Färgerna på bilderna är inte helt korrekta, men väggarna är blåa med lite grå nyans i (blåare än på bilderna), himmelsblåa gardiner och möblerna är Ikeas svartbruna kollektion.

nursery3nursery4

Spjälsängen står redo, fastän den inte kommer användas på ett tag. Vi har en superfin vagga på min sida av sängen i mitt och Tobias sovrum, och den kommer ta hand om hans sömn de första månaderna. Men för mig är det viktigt att ha en helhetsbild, och jag ville så gärna ha spjälsängen ihopsatt och redo, så jag kunde räkna hans rum som någorlunda färdigt (i alla fall de stora sakerna).
Den lilla elefanten köpte jag och Tobias från Pottery Barn Kids när vi var på semester i USA i höstas. Det var precis i början av graviditeten, och ingen förutom familjen visste om vår hemlighet än. Det var så pirrigt och roligt att gå in i en sådan fin barnaffär, och välja ut våran bebis första present. Då vi inte visste om det var en flicka eller pojke så blev det en grå och neutral elefant :)

nursery5

Byrån har vi fyllt med alla hans saker. Ovanpå har vi en skötbädd, och i översta lådan har vi allt möjligt man kan tänka sig behöva för blöjbyten. I andra lådan ligger hans kläder ihopvikta och redo att tvättas och förberedas för hans ankomst, och i nedersta lådan kommer hans leksaker förvaras.
Som ni ser försöker vi gömma hans badbalja och bärsele lite diskret där bakom också, haha.

nursery6nursery7

En liten soffa har vi ställt in också, för hans föräldrars trevnad. Vi ska nog fixa några fler kuddar än amningskudden som ligger redo nu. Filten är också inköpt när vi var i USA.

nursery8nursery9nursery10nursery11

De underbara molnen och giraffen är presenter från mina föräldrar, och Peter Pan är en passion som jag delar med mig till min lille son. Man får ju passa på när det är en själv som bestämmer hur det ska se ut i hans rum, innan han blir större och skaffar sig egen vilja :)

nursery12

Det är 8 veckor kvar tills han är beräknad att komma, så vi är ute i god tid, men då vi nyss flyttade in i den här lägenheten så föll det sig naturligt att fixa hans rum då, samtidigt som alla andra rum. Och nu är jag så så glad att allt stort och tungt redan är klart, för precis efter flytten så började jag verkligen känna av att jag hade kommit långt i graviditeten, och både flexibilitet och ork har definitivt försämrats den senaste tiden. Om det var dags att måla hans väggar idag så skulle jag fått panik, haha.

Så det är vår lille pojkes rum! Nesting deluxe.