En modern hemmafru

Tidig juldekoration!

Jag är medveten om att det är november. Faktum är att jag till och med slängde upp årets juldekoration den 4 november i år, no shame!

Förra året tänkte jag att jag skulle vara duktig och vänta till 1 december, men när julen väl kom så kände jag att jag inte hade hunnit njuta av julen i mitt hem (ni vet ju hur mycket man far och flänger i december…), och då bestämde jag mig för att aldrig vara ”duktig” igen.

Här hemma är juldekorationen uppe hela november och december (Och granen står till och med vid fönstret för alla att se! Modigt.), och vi spelar redan julmusik och bakar sockerfria pepparkakor så det står härliga till!

Och varför är då detta så sjukt bra?

1. Vi hinner njuta av julen långsamt och kommer inte känna julstress över allt man vill göra i december, då vi började en månad tidigare.

2. Vi kommer inte känna att vi missade julen när den väl är över (jag vet att man ”ska” ha uppe gran och pynt i typ 100 dagar efter att julen passerat också, men jag är en framtidsperson, så när en högtid passerat så åker den ner här hemma, så vi kan sikta in oss på nästa. Jag lyder inte samhället för när pyntet ska upp eller ner).

3. Julpynt är det enda som muntrar upp i denna fruktansvärda, gråa, kalla, tråkiga tid på året. Se julpynt som nåd att överleva!

Detta är nog på riktigt den finaste saken jag äger. Vi ärvde den av mina morföräldrar när de flyttade, och jag har haft mina ögon på den hela min uppväxt. En gran dekorerad med massvis av Disney-figurer som åker runt när man slår på batteriet! Överst åker släden och renarna runt…

Sedan är det dansande prinsar och prinsessor…

Och Zions personliga favorit, två tåg som åker runt runt!

Åh! Jag älskar den så mycket! Av allt vi plockar ner i januari så tar denna emot mest!

På badrummet har vi ett vackert ljus som doftar jul (finns på Rusta).

Och adventsstjärnor har vi uppe i köket (bilderna lite högre upp) och här i pojkarnas rum. Självklart är favoritkrubban med pandabjörnarna uppe också!

På balkongen har vi en liten viloplats för tomtens alla nissar! Världens gulligaste hörna. Fejkblommorna är från Ikea.

Dessa bordstabletter är nyinköpta för i år! Om ni bor i Uppsala-området så finns de på Fullerö handel. Så fina.

I fönsterna har vi hängt upp matchande snöflingor, och ljusslingor har vi både på balkongen och gardinstången innanför. Man kan aldrig få för många ljusslingor, eller hur?

Och där står även vår vackra gran! Härligt oömtålig är den också, då den största mängden kulor bara är billiga Ikea-kulor, och de kompletterande kulorna nästan bara är kottar, fåglar, fjädrar och trä. Jag älskar den så mycket!

 

Ni kanske också sett den där undersökningen som folk delar på Facebook – att de som dekorerar jul tidigare är lyckligare? :) Jag skulle tro att det stämmer, för om du tänker på när folk säger ”Nej, så där borde du inte göra, det är alldeles för tidigt”… De människorna verkar väl inte vara speciellt lyckliga, eller hur? ;)

 

2 kommentarer

  1. Linda Grön

    Haha, vi väntade till den 8 nov. ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑