Okej, kvinnor har fött barn i alla tider och egentligen behövs inte massa prylar och grejer för att man ska kunna hålla mamma och barn vid liv, det vet vi. Men en välplanerad och organiserad människa som yours truly tog ändå sin lilla tid innan bebis anlände, för att ta reda på vad man skulle kunna göra för att göra livet lite enklare, den där första tiden hemma. Så värt, såklart. Planering är alltid värt! Haha. Så sjukt töntig…


Nu finns det ju självklart en massa saker som man skulle kunna sätta på en sådan här lista, men jag har försökt fokusera på vad som gör livet lättare för en nybliven mamma i huvudsak. Nedanstående saker gjorde i alla fall mitt liv lite enklare!

Fryst mat! Innan Zion kom så gjorde jag storkok och lade in i frysen, som vi levde på typ de två första veckorna. Det, och maten som besökare köpte med sig, haha. Det var så skönt att inte behöva tänka på mat den första tiden! Vi frös in lasagne, köttfärssås, färdigstekt tacoköttfärs (gott till varma mackor, pizza eller vanlig taco) och fajitas med paprika och lök (just add tortillabröd).

– Bunkra upp med värktabletter. Först använde jag dem mot den uppenbara smärtan efter förlossningen. Sedan mot amningen. Sedan mot huvudvärken som kommer med sömnbristen :)

Läsk. Eller kaffe, om du föredrar det. Dels för att motverka sömnbristen och dels för att man förtjänar en guldkant!

Bra amningsbh:s. Och inte i den storleken man hade innan bebisen kom.

Purelan amningskräm. Räddaren i nöden de första dagarna.

Drickyoghurt. Den ultimata frukosten/mellanmålet när man endast har en hand fri!

Bra tv-serier! Mycket tid i soffan om vi ska vara ärliga…

Torrschampo. Ain’t nobody got time att duscha.

En fantastisk make, som hämtar allt man behöver när man sitter fast med bebisen, som tycker man är vacker även med spyfläckar på linnet och ringar under ögonen, och som inte anmärker att det kanske räcker med bullar för en dag… Ensamstående mammor, jag har aldrig haft mer respekt för er!