En modern hemmafru

Pepparkakor och julklappar

I lördags hade vi en dag med riktig julstämning! Ett av våra barn hade bett om att göra varm choklad med marshmallows i, så vi begav oss ut för att köpa ett paket minimarshmallows och åkte sedan hem igen!

Varm choklad är verkligen inget vanligt för pojkarna här hemma (jag och min man gör en nyttig version till oss själva då och då, dock) då de bara dricker vatten, juice och festis. Ingen av dem gillar mjölk eller något sådant, och läsk har de smakat några gånger men det har mest varit en ”kul grej” för dem. Vilket detta egentligen var också, men så mysigt att dricka det alla tillsammans i alla fall!

Min chokladgalna Samson älskade det i alla fall! Såklart, haha. Zion smakade en klunk och hämtade en sked för att skopa ut marshmallowsen istället. Även det, mycket förutsägbart (fastän det var hans idé) :)

Vi passade på att göra lite pepparkakor samtidigt. Inget fancy – färdigköpt deg och bara tillräckligt för vår familj att mumsa på fram tills jul :)

Zion var intresserad i början, men snart gick han och hämtade resten av marshmallowspåsen istället som ni kan se, haha!

Såg hacket på Instagram (kommer inte ihåg på vilket konto) att man kan kavla ut degen direkt på bakplåtspapperet så slipper man använda mjöl eller flytta pepparkakorna efter man format dem. Så sjukt smart ju! Först hade vi svårt att kvala ut dem, då de inte fastnar och därför följer med kaveln istället, men vi kom snart på att knepet är att lägga degen på ett papper, och sedan placera ett papper ovanför som man kavlar på. Game changer! Sedan är det bara att flytta hela papperet till plåten och in i ugnen! Helt fantastiskt ju, tänk att man inte kommit på det tidigare.

Vi har de konstigaste formarna också. Allt från kameler och julgranar till lamor, kaniner, isbjörnar och ninjor.

Samma kväll efter läggning så slog jag in alla julklappar! Jag älskar när det är gjort, innan dess hänger det liksom över mig som något jag måste tackla innan jag kan känna julfrid, haha. Tog bilder på vad vi ger barnen i år, om någon är intresserad eller behöver sista-minuten idéer! (Ursäkta hur dåliga alla bilder blir i decembermörkret…)

Till Samson, 2,5 år:

En köksvask med rinnande vatten (skrev mer om i detta inlägg), och en fiskeleksak med två fiskespö och fiskar i trä. Kan användas för både lek och räknespel.

Ett magnetiskt labyrintpussel (skrev om det i detta inlägget) och en radiostyrd bil. Han älskar att köra sådana! Vi har en väldigt annorlunda här hemma, men denna kan snurra och volta osv, så det kommer han tycka är roligt.

 

Till Zion, 4,5 år:

Krokodilleksak som introducerar kodning till de minsta (man kan programmera den att göra olika saker) och Play-Doh arbetsbilar (de har två andra typer, och han önskar sig dessa som komplement).

Lego standardbox för att kicka igång deras samling av smått Lego, samt Lego-racerbilar.

De kommer även få dela på denna stora Lego City-box som pricken över i:et. Målet är att vi ska göra oss av med duplo nu och endast hålla oss till litet lego framöver. Vi gillar att göra oss av med det gamla för att få plats med det nya, så med detta känner jag att vi kan sälja deras nuvarande duplo.

För att minska köphetsen så vill jag tillägga att Babyland generöst sponsrar mig med produkterna vi vill ge våra barn i julklapp. Om vi inte satt i den sitsen så hade vi inte haft möjlighet att ge våra barn så många eller stora paket då, som många av er vet, vi endast lever på en lön. Vill bara tillägga det så att ingen använder det vi ger våra barn som en måttstock! Om jag inte hade detta samarbete med Babyland så hade presenterna till våra söner varit på en mindre skala, men de hade garanterat blivit lika glada ändå :)

Mission accomplished!

Annars flyter det på här hemma och pojkarna älskar att vakna på advent till de små presenterna som väntar i julstrumporna.

Tredje advent väntade ”puttyn” som såg ut som lava (skrev mer i detta inlägg), och den blev en stor hit! Den känns väldigt annorlunda än den ser ut, mycket fastare i konsistensen. Inte alls kladdig som slime, ändå kan man dra ut den. Vi gillar den! Och den torkar inte ut heller!

Mitt ”sensoriska” barn satt kvar en och en halv timme senare och lekte :)

 

Andra julförberedelser vi gjort är att barnen har fått handla varandras julklappar (Zion betalade med sina egna pengar och jag och Samson hittade något likvärdigt till honom) så att de får känna glädjen av att ge också.

Nu är det ju veckan innan jul så nu kommer jag ”kicka igång” på riktigt med själva julaftons förberedelser också! Vi firar med min familj i år och jag har fått ansvaret över köttbullarna och julgodiset så idag har jag skrivit listor och min man är just nu ute och handlar allt vi behöver för årets julbak.

Jag tänker mig att jag ska baka…

  • Brända mandlar
  • Cornflakes/choklad-godis
  • Polkabräck på mörk och vit choklad
  • Vegansk knäck
  • Rocky Road

 

Det ska bli så roligt (och framför allt GOTT)! Vet inte om jag ser mest fram emot att baka det eller äta det :)

 

1 kommentar

  1. Unga Programmerare

    Kul att se att det finns leksaker för så pass unga barn som 4,5 år som kan introducera till programmering! Superviktigt och så kul. Vi har försökt samla våra bästa tips på hur man kommer igång med programmeringen som barn men det kanske är dags att uppdatera vårt inlägg: https://ungaprogrammerare.se/blogg/programmering-for-barn-lar-ditt-barn-att-programmera/. God fortsättning! /Tobias

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑