Nu går den här sjukstugan mot sitt slut på riktigt, tack och lov! Omgång efter omgång känns det som, med falska tillfällen däremellan då vi trodde vi alla blivit friska. Jaja, så är det ibland, livet med små barn… och den tiden på året!

Bästa guldkornet från dessa veckor är att introducera mina barn till Toy Story… jag älskade de filmerna som liten, och hade en egen Woody och Buzz-docka i riktig storlek som kunde prata och sådär… säkert världens vanligaste leksak nu, men i slutet på 90-talet i Sverige – då var det mind-blowing, haha!

Needless to say så exploderade deras sinnen över denna vansinnigt bra film och den har gått på repeat sedan dess. Haha. Så mina gamla leksaker, som jag sparat i alla dessa år, kommer bli perfekta födelsedagspresenter när grabbarna fyller år nu i vår. Snacka om milestone!

Lite mer smått och gott då. Jag har bakat mina nyttiga blåbärsmuffins med min minsta älskling. En av tusen sätt mina barn är motsatser är att min äldste aldrig velat hjälpa mig i köket. Aldrig! Men min yngsta vill helst hjälpa till med allt och lite till. Jag tänkte dra mig undan och baka för att få en lugn stund när min man var hemma, men Samson erbjöd sig tappert att hjälpa mig. Bara att tacka och ta emot, haha. När han var färdig så gick han till dörröppningen i köket, vände sig om och log och sa ”mamma, du måste säga ’tack för hjälpen Samson'” så när jag gav honom en stor kram och tackade honom så bara njöt han sönder och svarade ”vaaaasågooood” hur glad som helst. Gullunge.

Och en kväll när jag hade chokladsug så slängde jag ihop denna nyttiga mugcake till mig själv på bara några minuter. Så enkelt men så sjukt gott!

Fortfarande galen i matt nagellack! Tycker det är så fint och framför allt håller det så länge på mig! Denna färg är Demure Vix från Essie, och var tyvärr sista användningen jag fick av den, då jag använt den så mycket! Tur att jag har också en liknande färg (Lady Like) med lite nagellack kvar i ännu.

Sjuklingarna fick sig även lite snölek när de fortfarande skulle hålla sig inne! Delade detta tips på Instagram för ett tag sedan, men det är verkligen sååå bra, speciellt nu med så mycket snö där ute!

Jag bara bad min man packa två små lådor med snö och ställde dem på varsin ugnsplåt. Z visste jag skulle tömma sin på en gång, så han fick den djupa plåten, haha. Tillsätt lite leksaker och Zion lekte i en hel timme och Samson lekte i 1,5 timme! Snön smälter inte så fort när den är packad, och sedan blir det ju bara ett stort hav att leka med, och det är ju lika roligt det! Tips tips!

Nu håller vi på att fixa alla kort vi ska skicka ut till alla hjärtans dag! Till några familjemedlemmar och några av barnens vänner bara, men så mysigt! Perfekt sax-övning för barn också, jag vek bara papper och ritade ett halvhjärta som man kunde klippa (så det blir ett helt hjärta när man öppnar den). Tips om barn ska klippa så, är att tejpa ihop det vikta papperet, så att det sitter ihop när man ska klippa, och det inte ”delar sig” liksom. The struggle is real. Jag klippte dock nästan alla själv, men lät Zion klippa några stycken också.

Sedan har vi pyntat våra hjärtan! På insidan skrev jag en text innan, och på baksidan av hjärtat så har vi skrivit något fint om människan som ska få kortet. Jag sa ett namn i taget, så fick pojkarna var för sig säga en sak de tyckte om med den personen, eller tycker om att göra med den personen. Perfekt för att visa vad högtiden handlar om, att uppskatta och uppmuntra de man tycker om!

De dekorerade med färg på tops (så man kan ”dutta”), små utklippta former som man kan limma på, samt ögon och klistermärken. De hade så roligt, och imorgon ska vi göra samma sak med utsidan på korten!

Jag älskar hur operfekt perfekta de är, att barnen bara fick gå loss på dem!

 

Gör ni något speciellt på Alla Hjärtans Dag i er familj?