En modern hemmafru

Nyttig och god mugcake

Jag vet, jag vet. Jag sa att varje advent skulle ni få ett recept på ett gott julfika utan vitt socker, vitt mjöl och massa annat skräp. Och jag vet att en mugcake (= chokladkaka i en mugg) inte är direkt juligt. Men det spelar ingen roll! Jag hade planer på vad jag skulle dela med er idag, men detta är godare! Den är mastig, chokladig, och har en perfekt portionsstorlek! Så jag valde att, lagom till första advent, böja på reglerna för min egen adventskalender och ge er ett nyttigt fika som INTE är direkt juligt. (Med det sagt så är detta inte alls o-julig, utan perfekt att svänga ihop till dig själv när du har en ensam adventskväll hemma, eller kanske i mellandagarna när orken ligger på absolut minimum). Du kommer tacka mig när du smakar den.

Du behöver:

  • En mugg (helst en liten)
  • 4 msk mandelmjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 msk honung
  • 1 tsk kokosolja
  • 1 ägg (helst stort

Blanda alla ingredienserna! Om du vill ha minimum disk så kan du hälla allt direkt i muggen och blanda i den! Jag föredrar dock att blanda i en separat skål som är lite större.

Om du gör som jag så kan du nu hälla smeten i muggen!

Underväldigad kanske du känner dig nu, men vänta du bara! In i micron, allt mellan typ 45 sekunder och 2 minuter (jag vågar inte vara för specifik då alla apparater är så olika starka). Jag tar ut våran efter ca 1 minut och 15 sekunder.

TA-DA! Som magi!

Den är varm, så var försiktig! Nu är det dags att toppa den med något riktigt smarrigt, som bär, grädde, glass (här finns ett inlägg om hur jag gör nicecream!), eller som jag gjorde: ännu mer choklad.

Vi har ett lager sockerfria chocolate chips i kylskåpet här hemma (gjorda på kokosolja, kakao och honung – stelnade på plåt i kylskåp innan vi skar dem i massor av småbitar. Sjukt gott, smakar som ischoklad och smälter vid 25 grader!).

Några sekunder senare såg det ut såhär! Kanske inte den mest Instagram-vänliga presentationen, men det vätskar sig definitivt i munnen!

Och det skadar inte när detta blev makens min när han smakade den!

Så, kanske inte det juligaste receptet, men definitivt värt det! Gott, snabbt, chokladigt, minimal disk och till och med hälsosamt! You’re welcome :)

 

2 kommentarer

  1. Emelie

    Chocolate chip cookisen, har du nå mått på hur mycket av varje du använde eller finns det typ recept om jag googlar?

    • Julia Angelback

      Googla ”Paleo Chocolate Chunks” så finns det ett bra recept! :)

Lämna ett svar till Emelie Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑