Här kommer ännu fler bilder från sensorisk lek mina pojkar har lekt med på senaste tiden!

För er som är nya här inne så brukar jag fylla deras bord (Flisat från Ikea) med någon slags sensorisk lek på kvällarna, så att de kan sätta sig och leka på morgonen när de vaknar. På så sätt så köper jag några minuter extra i sängen, plus att de har en lek framme som de kan återkomma till under dagen! Knepet är att utforma det efter just deras intressen. Det kan se ut som att jag spenderar lång tid på detta, men det kan ta kanske 5-10 min på kvällen att fixa, och det kan i bästa fall ge oss timmar med lek här hemma!

Ett lärorikt bord som detta är en klassiker för oss! De ska hitta färgade klossar i riset och sätta på rätt plats, ordna siffrorna i rätt ordning och hitta bin som matchar bikuporna. Om de använder sina tänger så stärker de dessutom sina fingermuskler, vilket är bra förberedelse inför när de ska börja skriva.

Arbetsbilar och Paw Patrol är ett säkert kort för oss. Jag älskar att använda mig av torra kikärter också, då det inte alls spills ut lika lätt som ris (obs potentiell kvävningsrisk för små barn som stoppar saker i munnen).

En kväll ställde jag bara fram massa Play-Doh-tillbehör med varsin färg. Bara att öppna burkarna och börja leka på morgonen!

Tog denna bild lite senare på dagen. Älskar att Zion har kommit på att använda en gammal flip-mobil (som vi har bland deras leksaker) som en pressform för leran, haha!

Jag satt för ett tag sedan och letade efter några bilder i mitt bloggarkiv liknande dessa, som jag aldrig lyckades hitta. Till slut så insåg jag att jag nog aldrig lagt ut dem här!

På min Instagram så lägger jag ofta ut Storys på mina ”lekpresentationer”, och nu inser jag att många av dessa aldrig kommit upp här på bloggen! Så typiskt, haha. Man tänker att man publicerar saker här bara för att man gör det på sina sociala medier. Så om ni inte vill missa något så får ni följa mig på @mrs_angelback , och här nedan kommer några screenshots från filmer jag publicerat från Instagram! (därav den sämre bildkvaliteten…)

En ”tvätta valparna”-aktivitet…

En ”legolåda” som jag gjorde genom att sätta dubbelhäftande tejp på legoplattan som jag satte fast på ett lock till bordet. Detta gick att skjuta fram och tillbaka, så man kan nå dubbelt så mycket Lego.

En liten tebjudning en morgon med majskrokar och vatten i kannan.

Mer klassiker såsom byggarbetsplats…

… och lärorik lek såsom denna! ”Hitta alfabetet” genom att gömma våra magnetbokstäver. Om jag hade höjt nivån ett snäpp så hade jag istället tejpat fast papperna på en bakplåt, så att magneterna faktiskt satt fast! Men vad kan jag säga…? Dagens Julia är liksom snäppet vassare än gårdagens Julia… :)

Hoppas dessa bilder gav lite mer inspiration till er hur man kan hålla sina små barn underhållna! För att hitta fler idéer – scrolla under kategorin ”Barnaktiviteter”. Och för att läsa mer om vårt älskade sensoriska bord, klicka HÄR! Men kom ihåg – det krävs bara en plastlåda på golvet med ett lakan under annars :)