En modern hemmafru

Världens godaste havregrynsgröt

Jag har aldrig varit stor på havregrynsgröt – däremot så har jag älskat risgrynsgröt sedan jag var liten.

Men havregrynsgröt gör att kroppen blir gladare, och det är att föredra framför risgrynsgröt om jag vill äta gröt regelbundet. Jag har testat mig fram och experimenterat, och nu har jag äntligen hittat ett sätt som gör min havregrynsgröt lika god som risgrynsgröt! Alltså, jag har ätit detta som lunch nästan varje vardag i ett par veckor… jag tröttnar inte! Den är så sjukt god, med smak av kanel, kardemumma och sötning av en dadel som nästan ger lite karamell-smak. Jag är officiellt såld på havregrynsgröt!

Det första steget man behöver göra, läste jag som tips från Ekotipset på Instagram. Man mixar havregrynen! Då blir man av med den grova konsistensen, och den blir mycket slätare och godare att äta. Jag mixar en hel del när jag ändå ska göra det, och det tar bara några sekunder.

Förvara ett lager i en burk, så tar det bokstavligen bara ett par minuter att göra din gröt!

Blanda…

  • 1,25 dl mixade havregryn
  • 2 dl vatten
  • 1 dl valfri mjölk
  • 1 färsk dadel, urkärnad
  • 1 nypa salt
  • Massor av kanel (som i, ”den stora öppningen på kryddburken”-massor)
  • Massor av kardemumma

 

Sätt plattan på full värme och blanda tills det blivit en gröt! Toppa med lite honung, mer kanel och mjölk!

Nu är det ju inte direkt enkelt att bli såld på en gröt genom en bild, då det är en av de mindre fotogeniska maträtterna man kan välja… men jag tycker verkligen att detta är världens godaste havregrynsgröt!

 

Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblrmail

2 kommentarer

  1. Hej Julia!
    Nu har jag skrivit av ditt recept på Havregrynsgröt.
    Jag tackar så mycket, det ska bli intressant att prova.
    Jag gillar den gröten, men detta blir ju lite annorlunda.
    Det ska bli spännande.
    Önskar dig allt gott!
    Kram!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.