Idag gjorde vi oobleck! En kladdig, sjukt cool massa som både är fast och flytande i konsistensen! Vi har gjort detta förut, men då var barnen mycket mindre och det blev mycket svettigare, haha. Denna gång blev det en hit!

Och det bästa är att det bara behövs 2 ingredienser för att göra – 1 del vatten till 2 delar majsstärkelse! Perfekt då det inte gör något om små barn råkar smaka på det.

Vi tillsatte hushållsfärg till vattnet också, så att det skulle vara lite roligare än bara vitt!

Sedan är det bara att hälla vattnet i majsstärkelsen! Blanda med handen och tillsätt eventuellt majsmjöl eller vatten tills det blir rätt konsistens. Rätt konsistens är när du kan gräva upp en del med handen och trycka ihop den till en klump, men när du släpper klumpen så blir den flytande! Den sjukaste, coolaste massan. Det går tyvärr inte att visa i bilder, men jag lade ut story-filmer på det på Instagram idag, @mrs_angelback. Kolla in!

Vi gjorde 2 olika färger och jag hällde ut detta i pojkarnas bord så att de kunde sätta igång och leka!

Och jag såklart. Kolla hur sjukt! Man kan liksom gräva i något flytande.

Särskilt Samson blev helt såld och satt och lekte hur länge som helst. Det är ganska svårt att gräva upp massan med fingrarna, så förutom sensorisk lek och lite kemilektion så blev det dessutom jättebra träning för de små fingermusklerna!

Och sjukt kladdigt blir det!

Men som jag också demonstrerade på Instagram så kan man endera skölja bort allt med vatten sen (en enkel handtvätt får bort allt från kroppen) – om jag hade en trädgård hade jag bara spolat av bordet utomhus efteråt! En blöt trasa räckte bra för mig, men man kan också vänta tills det har torkat och istället sopa upp det!

Hur enkelt som helst! Ibland är kladdet helt enkelt inte värt det, men med oobleck så är det definitivt det!