En modern hemmafru

3 föräldrahacks: del 2

Mitt tidigare inlägg om föräldrahacks var så uppskattat att jag nu tänkte skriva om 3 föräldrahacks till, som förenklar våran vardag enormt. Föräldrar – enjoy!

Föräldrahack nr 4

Detta kanske de flesta gör, men vi vill helst inte ha doften av blöjor i vår lägenhet, oavsett vad som ligger i dem. Därför har vi vår blöj-soptunna på balkongen!

Självklart har den ett svängbart lock också, så det inte luktar där ute. Men det är nog mest på grund av den friska luften, helt ärligt, då den säkert hade luktat enormt mycket mer inne i vårt hem.

Föräldrahack nr 5

Alla barn älskar att leka med vatten, eller hur? Och de flesta barn har även svårt för tandborstningen. Vi hade väldigt lätt med Zion fram till drygt en månad sedan, då han inte längre ville ha sina tänder borstade. Då detta var ungefär i samma veva som han skulle börja använda toaletten så köpte vi hem en pall från Ikea, och jag kom på ett vinnande koncept. Efter han har gått på toa så får han ställa sig på pallen och leka med vatten, men bara om jag får borsta hans tänder samtidigt!

Zion älskar att bara leka med sina händer under kranen, men ibland får ett plastdjur följa med och ta en dusch också. Är ditt barn inte lika lättflörtad? Ha en liten låda med måttsatser och roliga saker man kan måtta och hälla vatten med, och ta bara fram den när det är dags att borsta tänderna. Jag får stå och hålla på hur länge som helst!

Föräldrahack nr 6

Detta tips fick jag av min vän och fellow mom! Ikeas klassiska köksstege/pall ”Bekväm” har nog många hemma hos sig (om du ännu inte har det så kostar den bara strax över hundralappen), och den passar perfekt som stol för ditt barn när de vuxit ut sin höga barnstol!

I många hem kanske barnet kan gå på vuxenstol direkt, men vi har svängbara stolar så det var inte riktigt ett alternativ. Plus att Zion hamnade ändå lite för långt ner med dem. Denna pall är perfekt då sitsen hamnar typ 5 cm högre än en vanlig köksstol, och den får till och med ett trappsteg så de själva kan klättra upp och ner för den. Om man hellre föredrar så kan man ju även vända på den och använda trappsteget som fotpall. Perfekt för en hundring ju!

Min favoritfunktion är dock denna.

De gånger man vill att de ska äta något vid ett bord, men inte nödvändigtvis matbordet (tex – när de tittar på tv, eller äter och umgås medan du fixar i köket) så kan de sitta på trappsteget och använda sin vanliga sittplats som bord. Detta funkar fortfarande för Zion, fastän han snart kommer bli för lång. Superpraktiskt i vilket fall!

 

Det var mina 3 nya föräldrahacks som världen helt enkelt behövde få ta del av! Kommentera gärna om du blev inspirerad av något eller testar det själv!

2 kommentarer

  1. Johanna

    Ah! Bra tips med pallen 👌🏼

    • Julia Angelback

      Används flitigt här hemma!! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑