En modern hemmafru

En härlig dag tillsammans

Inlägget innehåller reklam för Babyland genom annonslänkar

Igår hade jag och pojkarna en så härlig dag tillsammans. Vi kom ju hem från semestern för ett par veckor sedan, men efter det var vi förkylda på direkten, så denna tisdag (min man är ledig måndagar, så tisdagar är våra ”måndagar”) var den första nystarten på länge! Så härligt med rutiner igen, och märkte verkligen att jag har lite mer energi än vanligt.

Bevismaterial nummer 1: när min man nattade pojkarna kvällen innan så började jag spontant med massor av olika projekt, såsom att sälja massa saker från förrådet och göra nytt färgat ris till exempel! Jag har ett grundligt inlägg om hur jag färgar ris HÄR men kortfattat kan man blanda 5 dl ris med 2 msk ättiksprit och så mycket hushållsfärg du vill, i en plastpåse. På med påsklämma, gojsa ihop påsens innehåll och häll ut för att torka i en timme, förslagsvis på bakplåtar med papper under.

Vi lever fortfarande på samma regnbågsris jag gjorde för 2 år sedan, så det håller typ för alltid. Sedan dess har jag bara gjort svart ris en gång, och nu var jag sugen på blått ris för att få en oceanisk känsla!

Jag hällde ut färgerna i vårt sensoriska bord (men det behövs bara en låda och något stort under som samlar allt spill), gömde några havsdjur i riset och toppade med dekorationskulor. Brevid ställde jag skopor och glasburkar. Morgonen efter var redan lyckad!

Detta lekte de med så många olika gånger igår, och gav mig inte minst en lång stund att ligga och dra mig i sängen på morgonen! Score.

Juste! Disney+ kom till Sverige igår, så som ni ser så registrerade vi konto strax efter 7 imorse, haha! Disneyfanatiker är vi alla här hemma, och jag ser verkligen fram emot alla disneydokumentärer, specialmaterial, nostalgifilmer och allt utbud från National Geographic! Fatta att sitta och titta på elefantdokumentärer med pojkarna – drömmen ju!

Jag hade förberett massor av lärorika aktiviteter senare på dagen, och när vi satt och hade lässtund (som vi försöker få till varje dag), så läste vi en lite tjockare bok än vanligt. När jag märkte att de blev lite rastlösa så sa jag att jag kan fortsätta läsa från samma ställe imorgon, men det gick inte för sig! De ville absolut fortsätta lyssna, de visste bara inte vad de skulle göra samtidigt. Så jag hämtade såna här clipboards (vad heter det ens på svenska?) och varsin färgpenna, och de blev överlyckliga över att bara kunna sitta och rita samtidigt som de lyssnade på resten av sagan! Det kommer vi definitivt fortsätta med framöver!

Efter lunch så tog vi en liten promenad till leksaksaffären då Zion ville spendera sina veckopengar på en leksak han spanat in. Ser ni alla små fåglarna som satt på busken? :)

Väl hemma igen så fick denna mamma snacksa på guacamole samtidigt som hon äntligen fick kolla in utbudet på Disney+. Hur, frågar du? För tidigt i somras så införde jag en så kallad ”Quiet time” här hemma (eller, tyst stund). Barnen spenderar en timme i olika rum och leker själva utan att komma ut eller väsnas, och mamma får dagens enda rast! Vi har inte haft rutiner sedan juli dock, så idag blev dagen jag återinförde det! Jag kan skriva mer om hur vi gör denna Quiet time rent praktiskt i ett separat inlägg om intresse finns.

När jag kom in till pojkarna efteråt så satt Zion och klurade med den här labyrinten (adlink) från Brio, som jag tänkte tipsa lite snabbt om.

Det känns som att de flesta i min ålder någon gång har använt Brios klassiska labyrint (adlink), men denna är utformad för små barn! Rejäl med två handtag på sidorna och helt förseglad så man inte kan tappa bort kulan! Smart va?

Medan jag skriver detta inlägg så myser jag mellan pojkarna i soffan och testar på lite nya disneyserier. De dricker varsin jordgubbssmoothie och livet är härligt.

Hoppas ni alla får en fortsätt bra vecka!

 

4 kommentarer

 1. Ina

  Ja berätta gärna mer om upplägget på Quiet time! 😊

  • Julia Angelback

   Roligt! Ska försöka få upp ett inlägg om det snart :)

 2. Pernilla Lagerqvist

  Tack för så många bra tips (som vanligt)!!!

  Ja vad gör barnen på quiet time?? 🤗 är också nyfiken!

  Allt gott! /Pernilla

  • Julia Angelback

   Tack, så snällt!! Och kul att ni är intresserade! Ska försöka få upp ett inlägg om det denna eller nästa vecka :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑