En modern hemmafru

Vardagsrutin med två små barn

För er som är intresserade så tänkte jag här skriva ner hur en vanlig dag ser ut här hemma med två små barn!

Värt att känna till:

1. Zion är snart 3 år och Samson är snart 1 år. Båda barnen är hemma med mig på heltid!

2. Vi övergick ganska nyss till att Samson bara sover en gång om dagen och det funkar jättebra.

3. Detta är hur en vanlig vi-är-bara-hemma-och-gör-ingenting-dag ser ut. Givetvis inte hur varje dag ser ut :)

Så! Då kör vi! En vanlig dag:

Ca kl. 06: Zion kommer över och väcker mig och min man. Oftast runt 6-tiden men kan diffa på en halvtimme, oftast. Endera gör detta att Samson också vaknar, annars så hänger Zion i vårt rum tills han hör att Samson är vaken, och springer då över och drar ut alla leksaker i deras rum. Zion slänger i några leksaker i spjälsängen och köper oss en lång stund av att dra oss i sängen, fastän han själv släpar över halva deras leksakskollektion till vår dubbelsäng för att leka med oss.

Ca kl. 08: Frukost. Fråga mig inte vad vi gjort innan dess. Som sagt, dragit ut på att kliva upp så länge som möjligt, sedan har vi ofta fått på oss kläder också. Mannen har redan åkt till jobbet med sin frukostsmoothie vid den här tiden. Frukost är yoghurt för alla oss andra!

Efter frukost: Detta är tiden vi leker loss som mest! Drar fram massa leksaker och har kul tillsammans. Jag försöker plocka undan frukosten och diska lite snabbt också, få igång diskmaskinen om det behövs. Ibland går vi ut på förmiddagen också, men nu när det är kallt ute så brukar vi i så fall spara det tills eftermiddagen.

Ca kl. 10: Litet mellis, ofta en frukt. Äpple eller banan med jordnötssmör är favoriten nu. Och vi äter picknick-style, med filt på golvet (lillebror äter betydligt bättre om han inte sitter i sin matstol).

Kl 11: Samsons sovstund. Han får sova hela vägen fram till 14 om han vill, men det händer aldrig. Vi tar först ut leksaker till vardagsrummet som jag och Zion kan leka med medan han sover, och det är typ bästa stunden på dagen för vi kan göra allt som är för svårt att göra med en ettåring framme. Vi ritar och målar, lägger pussel, leker med lera, läser böcker i lugn och ro, och han får leka med leksaker som är alldeles för små (tex små plastdjur) under denna tid. Ofta äter han något mer snacks också.

Oftast ca 12.30-13: Samson vaknar. Som sagt, om vi går ut brukar vi göra det nu, endera en kortis till lekplatsen eller gå något längre ärende. Till lunch får killarna rejäla matiga smoothies (båda äter betydligt bättre och mer då, än om de får riktigt mat – annars blir det ibland pannkakor), och beroende på när Sam vaknar och om/vad vi ska göra ute, så får de smoothies antingen innan eller efter det. Även denna picknick-style.

Ca 14: Om vi inte är ute på ett ärende så brukar Zion få se en film på eftermiddagen. Han älskar film, och vi är en riktigt filmälskande familj! Vi städar först upp alla leksaker tillsammans, sedan får han titta. När han gör detta så får jag tillfälle att preppa middagen (om Samson är på okej humör, men efter sin smoothie brukar han ofta vara en riktig solstråle). Ibland lyckas jag även skriva ett blogginlägg under den här tiden (som just nu, haha)!

(Årets alla hjärtans dag-middag)

Ca 16.30: Middagen står varm på bordet och mannen är hemma från jobbet! Lyckan!

Efter middagen: Min man röjer loss med killarna medan jag plockar undan efter middagen och plockar ur diskmaskinen (om jag inte lyckats få detta gjort under dagen). De springer, brottas, jagar varandra och spenderar en stor del upp och ner. Verkligen fysisk lek när pappa kommit hem!

Strax innan 18: Vi plockar upp alla leksaker igen och pojkarna får mackor till kvällsmat. Väldigt tajt inpå middagen, men de somnar tidigt, och det är lika bra då de ofta är små i maten (speciellt storebror).

Någon gång mellan 18 och 18.30: Läggrutin och läggdags! Tidigt, jag vet, det är underbart haha. Zion vaknar tidigt oavsett när de somnar, så när vi hade 19 som läggdags fick han inte tillräckligt med sömn och det märktes på humöret. Vi drog bak läggdags en timme och alla problem löste sig! :) Värt att notera är att vi inte heller badar kidsen varje dag, så läggdags går snabbt med toa, pyjamas, tandborstning och tvätta ansiktet. Min man lägger alltid barnen när han är hemma så jag kan stöka undan i köket samtidigt. Vårat recept på lycka är att vi stannar i sovrummet tills killarna har somnat. På så sätt går läggningen oftast superfort!

Kl 19: Ledig tid för mig och mannen! Endera fixar vi med saker som behöver fixas eller så myser vi framför en bra film eller serie! Oftast båda.

Alla dagar ser ju lite olika ut, men detta var en hemmadag utan några vidare planer.

Utöver det jag skrivit så finns det självklart mer saker som behövs göras. En dag städar jag samtidigt hela lägenheten, en dag tvättar jag alla kläder med allt vad det innebär, en dag inventerar jag maten och skriver inköpslista inför kvällen, och en dag har vi playdates. På helgerna brukar vi göra alla stora ärenden eller mer avvikande aktiviteter, så helgerna ser nästan aldrig ut som detta schema!

Hoppas ni tyckte detta var roligt att läsa!

3 kommentarer

 1. aguuste

  aguuste
  sifi horasjum
  ja

 2. aguuste

  AGUUSTE SEFIHORASJUM
  JA
  SVARA
  PÅMIT
  MITNAMEN
  OKEJ
  TAK
  FRON
  MEN
  DET ÄRJUSUTE
  OKEJ
  ILUND
  JA

 3. aguuste

  AUUSTE HRAUSJUMEN
  SARAPÅMIN
  BIISENSMÅBANEN
  JA
  TAK
  FRÅNAGUUSTE
  I LUND
  HÄR
  KAMMEN SVAREN UN
  AJ
  AGUUSTE
  NU
  FÅNI SEN FÅN
  TILL + FRÅKAN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑