Här kommer lite middagsinspiration – 3 nya maträtter jag har testat de senaste veckorna som jag tyckte blev väldigt lyckade!

 

1. Halloumi Satay

Jag testade att göra min egen jordnötssås för första gången förra veckan, och det blev jättelyckat! Jag utgick från detta recept från Coops hemsida, men använde till slut nästan dubbelt så mycket jordnötssmör och kokosmjölk.

Denna maträtt var bara en tidsfråga då min man älskar jordnötter! Han var minst sagt nöjd denna kväll. Jag kokade fullkornsris och gjorde spett med halloumi som jag stekte gyllene. Jättegott och lyckad rätt!

 

2. Chorizobowl med avokado och pocherat ägg

Precis som det låter!

Jag skar upp chorizokorv och halverade brysselkål. På med olja, salt och peppar och ugnsrostade i 15 minuter på 200 grader. Blanda runt efter halva tiden!

Samtidigt skar jag avokado och pocherade ägg (går såklart jättebra med stekt ägg om det känns svårt att pochera) som jag placerade ovanpå med salt och peppar som pricken över i:et! Servera i en skål för ultimat mys-faktor! MUMS!

 

3. Frukost till middag

Den ultimata middagen när man inte orkar planera middag! Gör frukost till middag!

Vi gjorde bacon, scrambled eggs och bananpannkakor med massor av topping, men bara fantasin sätter gränser. Grekisk yoghurt, scones, havregrynsgröt, chiapudding, toasts – vad som helst funkar.

Man behöver inte så mycket fantasi eller mental ansträngning, men vilken hit detta är hos familjen! För de små barnen är ju detta den lyxigaste sortens middag. Win-win :)

 

Hoppas ni uppskattade detta typ av inlägg, och att någon blev inspirerad för veckan framöver :)