Inlägget innehåller reklam för Babyland genom annonslänkar

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om hur vi har Quiet Time här hemma varje vardag – en timme då alla leker/vilar tyst i olika rum. Läs allt om det här! Jag skrev om hur jag plockar fram en Quiet Time-korg varje gång, med tysta leksaker som de endast får leka med under just denna timme. Utan denna korg hade de nog inte hållit sig nöjda hela timmen.

Här kommer en lista på vad jag lagt i just våran korg! Obs att om ni vill göra något liknande så bör den ju fyllas med saker som just ditt barn är intresserad av! Pojkarna har varit besatta av dinosaurier det senaste halvåret, så deras korg reflekterar det, men här kommer lite inspiration i alla fall!

Några Kalle Anka- pocketböcker. Dessa är från när jag var liten. Vi hade en hel hög som vi ganska nyligen gav bort till någon som älskar Kalle Anka just nu, men jag sparade 5 då jag vet att min fyraåring älskar att sitta och bläddra i dessa.

Återanvändningsbara klistermärksböcker. Den ultimata tysta leksaken! Vi har en med djur och en med dinosaurier.

Såhär ser de ut inuti! Olika miljöer och många klistermärken att placera ut!

Lite böcker. Mina barn är galna i böcker! Dessa köpte jag på second hand, och det är perfekt, för då är de så billiga att man kan byta ut dem då och då. Jag ser bara till att jag läst dem för mina barn innan de hamnar i korgen, så de vet vad som händer i boken :)

2 dinosauriepussel. Mina kids är inte så stora på att lägga pussel själv. De tycker det är roligare att göra tillsammans med oss, men lite utmaningar måste ju också ligga i korgen :)

En pysselbord köpte jag, då barnen älskade Top Wing när jag gjorde denna korg!

Enkla pyssel som de förstår själva, och om inte så kan man också läsa den för dem innan.

Detta lekfulla logikspel har jag skrivit mer utförligt om HÄR, och det är något av det mest populära som finns i våra korg.

Även detta är återanvändningsbara klistermärken med förhistoriska djur, men denna är väldigt annorlunda de tidigare, då denna är så stor! Även denna är jättepopulär bland mina barn.

Den kommer med flera ark av både klistermärken och miljöer, och vi har också en likadan sedan flera år tillbaka här hemma, fast med temat fordon. Om ditt barn inte gillar dinosaurier, så finns detta klistermärkeshäfte med många olika teman! Och jag måste också tillägga att detta är något av de mest prisvärda leksakerna vi har här hemma, då den känns mycket dyrare än den är! Perfekt som julklapp eller födelsedagspresent också, om man vill ha ett litet budgettips :) Om du vill kolla igenom alla olika teman så finns de HÄR (adlink). Det är alltså de som heter Sticker Pads. Perfekt med Babyland som alltid har fri frakt också! Bli nästan inte bättre :)

Till sist har vi denna kulbana också som jag skrivit mer om i detta inlägg!

Så det var innehållet i vår Quiet Time-korg! I en perfekt värld så hade jag också inkluderat små figurer som plastdjur eller något att fantasileka med, men mina pojkar är så galet inne i fantasilek. Jag vet att om jag hade lagt figurer i denna korg så skulle de bli kära i dem, och få en meltdown om jag sa att de behövde läggas tillbaka i korgen när timmen var slut. Inte ens chans i världen att de hade gått med på det!

Så det gäller att känna sitt barn tillräckligt att välja saker som håller de intresserade… men inte alldeles för fängslade, haha!

 

Hoppas detta inlägg kunde vara till hjälp för någon av er!