En modern hemmafru

Den senaste månaden

Nästan en månad har jag låtit bloggen vila, men då de flesta människor gör en årsresumé runt nyår så skulle jag kunna göra en hel resumé endast om den senaste månaden. Käre hjärtanes, sällan har livet varit så här intensivt. Bra, men intensivt. Lets start from the beginning, shall we?

1. Fått lån för lägenhetsköp

That’s right, med en bebis på väg så bestämde jag och Tobias oss för att det var dags för oss att göra slut med andrahandskontrakt en gång för alla. Så vi samlade ihop alla våra vuxenpoäng och skaffade oss ett lån.

12528497_10153388597862643_1234898188_o

2. Köpte en lägenhet

Med Angelbacks gäller det att hänga med i svängarna. Så fort vi fick lånet beviljat så började vi söka bostäder som skulle passa oss, och satsade på att flytta förr än senare. Jag blir bara större och osmidigare för varje dag som går, så att säga.
Vi fick syn på en annons för en tom lägenhet (ägaren hade dött, och barnen sålde det), och vi var de där rävarna som bad om en tidig visning. Lägenheten var perfekt för oss, och vi budade. Det var nära ögat att vi förlorade det, men då säljarna ville prioritera en snabb inflytt framför mer pengar (förståeligt), så fick vi den! Vi skrev på ett kontrakt för inflytt efter endast en månad (vilket blev den 28 december), och då satte genast nästa punkt igång.

3. Packa, packa, packa

Vi hade mindre än 3 veckor på oss att packa ihop hela vår lägenhet och allt vi ägde, eftersom vi skulle resa bort under julveckan. Och när jag säger ”vi” så menar jag ”jag”. Tobias pendlar till Stockholm varje dag och jobbar så oregelbundna timmar så jag ser honom inte jättemycket hemma i vanliga fall, för att vara ärlig. Och då vill jag påminna om att denna packning skedde paralellt med julklappshandling och allt vad december innebär. Plus en mage. Just sayin’.

naglar

4. Reste till Skåne

När allt tillslut var nedpackat i kartonger (Blod, svett och tårar? Nästan.) så tog vi våra resväskor (och mina jul- och nyårs-naglar) och bilade ner till Skåne, till Tobias familj. Där skulle vi spendera veckan med hans härliga familj, och fira jul tillsammans med dem!

ullared

5. Ullared

När vi ändå var i trakterna så fick jag göra mitt premiärsbesök på Gekås i Ullared. Denna dag hade vi planerat sedan länge, och därför har vi tidigare hållit igen med inhandling till bebisen. ”Vi ska till Ullared i jul”, fick jag alltid påminna mig om när de välplanerande rösterna i mitt huvud fick mig att undra varför vi ännu inte inhandlat en badbalja till våran bebis. Det blev en extrem babyinhandling, och de välplanerande rösterna i mitt huvud har varit förvånansvärt tysta sedan den dagen, kan man lugnt säga :)

familjebildjulbild

6. Firade jul

Julbord, julklappar, julsånger. Med en trevlig brist på snö och kyla så var det väldigt skönt att mitt i all stress kunna stänga av och bara umgås med familjen och fira jul ihop. En sorts andningspaus blev det!

7. Firade jul nr 2

Vi åkte hem från Skåne på lördagen, och på söndagen firade vi julafton med min familj. Mina föräldrar och min syster hade varit ensamma på julafton, så de sparade hela sitt julfirande tills när vi kom hem. Den dagen kunde resten av lilla släkten också ansluta, och vi fick till ännu ett rejält firande!

8. Flytt

Dagen efter flyttade vi. Hela min familj var med och hjälpte oss, och Tobias föräldrar följde med oss från Skåne för att också hjälpa till. Kallt var det, men som tur var ingen nederbörd! Tack och lov gick det jättebra, fastän min mage gjorde att jag inte kunde bidra på annat sätt än att peka på vart kartongerna skulle ställas någonstans…

9. Uppackning och fixande

Jag väckte min inre uppacknings-grottmänniska (hon som älskar att packa upp kartonger mer än något annat, och låter absolut ingen hjälpa till, för jag förtjänar minsann att packa upp de själv. Det är det bästa jag vet), Tobias spenderade två dagar att tillsammans med sina föräldrar fixa alla de där smågrejerna i lägenheten som inte riktigt var top-notch, och mina föräldrar stod och målade väggarna i det framtida bebisrummet. Alle man på däck, så att säga.

firande

10. Fira min syster

Även detta en oas, att min storasyster fyllde år och vi spenderade en kväll med att bara fira henne och äta god mat och tårta tillsammans.

12490380_10153388560867643_1506415637_o

11. Nyår

Dagen efter var det nyårsafton, och den dagen hade jag och Tobias satt av för att jobba. Tobias skulle sköta ljuset under kyrkans nyårsvaka och behövde sätta av dagen för att programmera lamporna, och jag fick samtidigt undan lite jobb som låg och väntade på mig. Mest tyckte jag att Nyår var fruktansvärt ohyfsad som vågade komma här och störa mig och mitt uppackande. Hur vågar Nyår? Men jag svalde det, jobbade, satte på mig en klänning och satt jämte min lamp-blinkande man under tolvslaget. Det blev bra ändå.

12. Tredje trimestern

I och med nyåret så gick jag också in i den tredje trimestern i min graviditet. Kanske inte något som man aktivt märker händer på själva dagen, men jag känner verkligen en stor skillnad under bara den här senaste veckan. Men det får bli ett blogginlägg i sig själv.

13. Göra klart lägenheten

Den 1 januari satte vi igång igen och vi bestämde oss för att bli klara med lägenheten den söndagen. Alltså, fyra och en halv uppackningsdagar efter flyttdagen, inklusive att de två första dagarna gick för Tobias del endast ut på att fixa fel i lägenheten, och inte på att packa upp.
Men vet ni. Vi gjorde det.

Så nu sitter jag här i min färdiguppackade lägenhet komplett med mysbelysning, upphängda tavlor och ett färdiginrett bebisrum. Jag lovar att visa er lite bilder senare.
Jag känner bara tack och lov över att allt gick så snabbt och att allt detta inte hände en månad senare till exempel, för nu händer det mycket i min graviditet, och ifall hela den här processen hade satt igång idag istället för en månad sedan, så hade det nog blivit mycket jobbigare för mig.

Men nu, hörrni. Nu tror jag att jag tar det lite lugnare ett tag.
Gott nytt år på er!

4 kommentarer

 1. Hanna

  Haha vad härligt att höra! Du skriver så bra! Kram, Hanna (Bornlöf)

 2. Ann-Charlott

  Hej Julia. Tack för din härliga blogg. Alltid lika kul att läsa. Kramar från svärmor.

  • Julia Angelback

   Tack svärmor, vad glad jag blir! Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑