bump30

Tredje trimestern. Vecka 30. 75% har passerat.

Det är tre sätt att säga att jag officiellt är långt gången i min graviditet. I början tänkte jag att jag inte kommer tycka att dagen är nära förrän jag nått 30 veckor, vilket jag nu har! Så dagen ÄR nära! Woohoo :)

Jag mår fortfarande väldigt bra. Inte mycket att klaga på här inte (vilket också resulterar i att jag aldrig suckat och känt ”åh, kan ungen bara komma ut ur min kropp snart, jag blir galen”, men det kommer nog, ska ni se). Däremot så har jag nu blivit så där sjukt osmidig. Jag måste andas ut i 20 sekunder i streck för att lyckas få på mig strumpor eller skor, och Tobias behöver dra upp mig ur soffan. Och det är fysiskt omöjligt att komma från en liggande position till en sittande position utan att liksom rulla mig lite som en ål, och tippa upp mig själv från sidan. Haha. Tur att det inte är sommar, för mina tånaglar har sannerligen inte varit målade på ett bra tag!

En annan sak som ändrats dramatiskt är rörelserna i magen. Jag har haft moderkakan i framvägg, vilket gör att jag inte kände bebisen förrän ganska sent, och även då var det inte ofta eller hårt. Men nu ni! Käre hjärtanes, vilket party det är där inne. Eller ja, endera ett party, eller en liten missnöjd person, för nu kan jag få ont av bebisens sparkar på riktigt, och liksom känna lååånga rörelser istället för små buffar. Gärna när jag ska sova också.
Jag är vanligtvis en person som sover på magen, men den vanan fick jag ju göra mig av med för ett bra tag sen. Men nu får jag inte ens ligga på sidan längre minsann, för så fort min mage ”lutar sig” mot någonting så börjar bebisen bråka där inne i magen. Och bebisens vilja vinner så klart.

Men. Hellre känna hårda rörelser hela tiden, än att inte känna något alls. Som sagt, inte mycket att klaga på ändå!

Då vi flyttade in i vårt nya hem denna månaden så har vi också ett nästan helt färdigt bebisrum här hemma. Oj, så fint det blivit, så det ska jag definitivt fota och visa er framöver. Kan visa upp lite bebissaker vi införskaffat också, om ni skulle tycka det var kul. För nu har vi snart typ allt vi behöver. Eller ja. Behöver/Vill ha. It’s a fine line, if you know what I mean :)