En modern hemmafru

Påskpynt

Påsken är verkligen en högtid som jag uppskattar hundra gånger mer som förälder! Den känns ju så barnvänlig, och dessutom är det ju så härligt att pynta när våren kommer!

I vår bokhylla har diverse påskägg och små kaniner flyttat in!

Och Peter Rabbit flyttade in i pojkarnas rum.

Påskriset står på vårt matbord detta år, och i år behövde jag inhandla lite nya vippor! Vitt, brunt och gult blev det (gult är ju ändå min favoritfärg), samt några underbara fjärilar.

Vi är kristna och för oss handlar påsken om att minnas när Jesus dog för att att ta våra synder, samt att han uppstod igen efter tre dagar. För att få in detta även i dekorationen så valde jag att ta med fjärilar i riset, för att representera uppståndelsen.

Och på tal om kristen påsk…

I år var första året jag har gjort en påsk-trädgård! Tänk julkrubba, fast för påsken. Jag såg några liknande på Pinterest för ett par år sedan, och har tänkt att när pojkarna växer upp så vill jag att vi gör en varje påsk. Sagt och gjort, i dagarna gick vi ut i skogen och plockade mossa, stenar och pinnar!

Jag är väldigt nöjd med hur den blev – jag tycker faktiskt den är hur fin som helst! (Sa hon ödmjukt) :)

Den tomma graven är en vanlig blomkruka, och för att göra korsen så band jag ihop pinnar med snöre, och när jag tyckte det saknades en färgklick så klippte jag av några små blommor från en plastblomma jag hade undanlagd.

Perfekta pysslet att göra tillsammans med sina barn också! Om man nu har pyssligare barn än mig, det vill säga, haha. Och om man har en kristen tro så är det ett perfekt sätt att prata om påskens budskap på också :)

 

Har ni några speciella påsktraditioner i er familj?

 

2 kommentarer

  1. Emelie

    Alltså, den där påskträdgården… WOW!! Så fin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑