En modern hemmafru

Baby mama

babymama

Efter lite riktig semester och lite bloggsemester så är jag tillbaka. Tillbaka och officiellt gravid! Oj, vad skönt det kändes när alla fick reda på vår lilla hemlighet. Vi släppte ovanstående bild när vi var i slutet av vår USA-semester, och när vi kom hem kunde vi äntligen sluta viska!

Bebisen är beräknad till början av april, som det ser ut nu, och om några veckor får vi förhoppningsvis veta om det är en liten pojke eller liten flicka. Vi ser så mycket fram emot att bli föräldrar, och har planerat detta länge. Jag känner mig så lyckligt lottad som får göra det jag alltid velat – när jag gick i skolan så tyckte mina lärare att jag var smart och hade så mycket potential, och frågade mig på utvecklingssamtalen ”Vad vill du göra i framtiden? Vad vill du utbilda dig till? Vilken skola ska du söka in till?” och jag svarade varenda en ”Jag vill gifta mig och bli mamma”. Inte mer med det. Det möttes mest av småskratt, som om jag skojade, och när jag bara satt och tittade på dem frågande så visste de inte riktigt vad de skulle svara. En av dem sa att jag inte skulle klara av det. Jag skulle bli uttråkad, uppenbarligen. Jag skulle gissa på att den läraren inte hade barn själv. Men nu är jag här vid 23 år och är gift med en bebis på väg. Kanske är jag född i fel årtionde, men jag lever verkligen min dröm.

Många har frågat mig hur jag mått, och mina första månader gick faktiskt väldigt bra. Prata med mig om du behöver tips mot illamåendet, haha. Och nu är jag äntligen inne i min schysta, ”förlåtande” gravidperiod, så de allra flesta dagarna mår jag väldigt bra!

När jag skriver det här så är jag i vecka 16 och känner verkligen att magen börjar förändras. Mammajeans, här kommer jag! (Det är för övrigt ett problem hur mycket jag ser fram emot mammajeans). Annars får jag bara ont om jag går för mycket eller bär tunga saker. Ibland sover jag oförskämt mycket också, men det var värre i början.

Det ska i alla fall bli kul att kunna fortsätta skriva uppdateringar om graviditeten här på bloggen framöver. Föreviga det lite.
Men i de kommande inläggen måste jag först skriva om våra veckor i Los Angeles! Mycket bra som hände där som jag vill dela med mig av.

 

6 kommentarer

 1. Anna Svalander

  Grattis!! Och så underbart att du får leva din dröm! Precis som du så gör jag också det och som du säger så verkar man dock leva i ”fel tid” för att ens få tänka så. Ofta blir man ifrågasatt, men heja heja! Kör på :)

  • Julia Angelback

   Tack så mycket! Ja, vi är verkligen vår tids rebeller :)

 2. Karin

  Stort grattis! Det behövs fler som du även i denna tid.

 3. Tyra

  Känner igen mig jättemycket i det du beskriver att lärare inte tycker att bli mamma är en godkänd dröm att ha. Har faktiskt tänkt mycket på just det de senaste veckorna. Även jag har ofta mötts av lärare och andra som tycker att bara för att man är smart måste man utbilda sig till något avancerat. Uppmuntrande att läsa att någon annan också tänkt så och sedan faktiskt lever den drömmen i dagens samhälle.

  • Julia Angelback

   Vad glad jag blir av din kommentar! Men ja, det är verkligen sant. Förr blev kvinnor ifrågasatta om de ville skaffa karriärer, men nu blir vi ifrågasatta om vi vill fokusera på familjen istället för karriären. Samhället har svårt att hitta ett mellanting :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑