En modern hemmafru

För er som undrat över mina hårförlängningar…

Detta inlägg har jag velat göra länge! Jag har fått så många frågor om mina hårförlängningar sedan jag skaffade dem. Folk undrar vilken typ det är, hur de sitter i och varför det ser så naturligt ut. Om jag får frågan ställd ansikte mot ansikte så är det inga problem för mig att förklara, men för alla er som skrivit till mig om detta, så kommer en förklaring först nu. Detta på grund av att dessa förlängningar är nog de nyaste på marknaden, och så vitt jag sett så finns just denna typ inte ens i Sverige än.

Så här är det.

Mina hårförlängningar är inte permanenta. Jag sätter i och tar ut dem varje dag, men sluta inte läsa för det. Detta är inte några clip-ins som tar en halvtimme att få till rätt, med ett halvdant resultat.
Med mina förlängningar ska det ta en minut att sätta in, och en sekund att ta ut. Dessutom är de de enda hårförlängningarna som har noll slitage på ens eget hår.

Jag skulle inte rättfärdiga att skaffa permanenta hårförlängningar, dels för att jag har så tjockt hår att jag skulle behöva så mycket, men främst för att det är någonting man måste uppehålla och det kostar mer pengar än jag är beredd att betala. Det var viktigt för mig att det handlade om en engångskostnad.

Men istället för att babbla vidare och försöka förklara dem, så visar jag er istället.

hiddencrown1

Detta är mitt hår utan förlängningar. Jag vet, tack och lov att utväxt är modernt nu, eller hur?

hiddencrown2

Och det här är mina hårförlängningar. Det är en träns med 140 g människohår av bästa kvalitet. Lockarna sitter i sedan jag lockade dem någon tidigare dag, men de kommer platta när man köper dem.

hiddencrown3

Detta är insidan, så här ser man lite bättre hur den sitter ihop. ”Men Julia, hur sitter den fast då?” sitter du nu säkert och undrar smått otåligt. Lugna ner dig, så ska jag förklara…

hiddencrown4På vardera sida om håret så sitter det fast en genomskinlig, tunn fiskelina. När man först får förlängningen  så får man justera fiskelinan så att den passar just dig. För att sen…

hiddencrown5

… placerar man fiskelinan några cm in från där hårfästet börjar. Medan man håller den på plats, så trycker man mer hårtränsen längst med huvudet så att den hamnar under den mest utstickande delen av ditt bakhuvud.

hiddencrown6

Så här ser det ut då! Wii!

hiddencrown7

Sedan åker vapendragaren fram, alltså en kam med en spetsig ände.

hiddencrown8

Med hjälp av den spetsiga delen så drar du upp ditt eget hår (alltså det som växer ovanför där förlängningen hamnade), över hårförlängningen. Det är bara att dra upp det, så att det hamnar ovanpå.

hiddencrown9

Du gör detta hela vägen runt ditt huvud och avslutar med att dra kammen en gång på varje sida där fiskelinan möter din bena. På så vis finns det inga linjer kvar som tyder på att det finns en fiskelina i ditt hår.

hiddencrown11

Resultatet är att förlängningarna är helt osynliga!

Då jag både har kort och tjockt hår så gör jag samma sak en gång till, så att jag har i två träns hår. Detta är inte normen, så en träns räcker gott och väl för de flesta. För de som har tunnt hår, eller bara vill använda det för att göra sitt hår tjockare, eller bara lägga till lite längd (till skillnad från mig som fördubblar min längd, och har tjockt hår till att börja med.)
Något jag gör ibland också, för att jag har kort hår och mina hårförlängningar är så långa, är att jag börjar med att göra en liten fläta av mitt eget bakhår innan jag sätter i hårförlängningarna. Denna fläta använder jag hårnålar för att sätta upp mot mitt huvud, och på detta sätt finns det inget av mitt korta hår som sticker fram vid nacken när jag har utsläppt. Det gör att det ser mycket mer naturligt ut, men det är bara för att jag har så kort hår.

Jag vet att man inte kan tro att det sitter säkert, men helt ärligt så tänker jag aldrig på mina hårförlängningar. De sitter där de ska, helt säkrade av mitt eget hår, de syns inte, och för att ta ut dem så kan man bara ta tag i dem bakom sitt huvud, och dra dem utåt och uppåt så bara glider dem av och följer de med i din hand. Så de tar verkligen en minut att sätta i och en sekund att ta ut.

Det enda man inte bör göra med dem är att sova och bada. Jag beställde mina från www.hiddencrownhair.com och om du vill ha ett par så rekommenderar jag verkligen dem. De är aktiva på alla soc media och har en hel youtube-kanal med massvis av filmer och demonstrationer. Det sköna med dem också var att jag inte ens behövde bestämma färg själv, utan man kan maila dem en bild på sitt hår bakifrån, så bestämmer dem vilken färg som passar dig bäst. Jag har färgen 60/8p (ash light blonde with lowlights) i längderna 16 inches och 20 inches placerade ovanpå varandra (den tredje längden de säljer är 12 inches). Och som sagt, eftersom de sitter på huvudet istället för i håret så blir det inte heller något hårslitage. Brilliant.

Jag hoppas jag kom ihåg all fakta jag tänkte få med nu. Annars är det bara att fråga på, så ska jag försöka svara!

 

Men nu blir det semester i Los Angeles i två veckor för min och min mans del! Jag ska verkligen försöka lägga upp lite uppdateringar här om wifi tillåter. Until then!

 

6 kommentarer

 1. Jenny - En Vintage Saga

  Ett sånt himla bra inlägg! Har ju funderat på hur det funkar för det har sett så snyggt o verklighetstroget ut på bilderna jag sett. Nu blev jag sugen på att beställa såna förläggningar själv :)

  • Julia Angelback

   Tack Jenny! Ja, jag tycker verkligen de är värda pengarna! De är så enkla att ha o göra med :)

   • Louise

    Hur mycket fick du betala för varje? :)

    • Julia Angelback

     Jag hade som sagt en 16 inch och en 20 inch från hiddencrownhair.com. På deras hemsida kostar de nu 275 och 299 dollar. När jag köpte dem (köpte en, fick en i present) så kostade de typ 50 dollar mindre styck, så de har nog tyvärr höjt priserna för att de blivit mer populära!

 2. Maria

  Jag har länge varit sugen på att beställa denna typ hårförlängning, men undrar lite om hur lång tid leveransen tog och vad frakten kostade?
  Tacksam för svar :)

  • Julia Angelback

   Åh vad kul! Jag var jättenöjd med mina! Nu var det ett bra tag sedan jag köpte mina, så jag kommer inte ihåg detaljerna, men jag kan inte tro att det tog mer än 2 veckor att få hem dem. Om man beställer från hemsidan jag köpte mina ifrån så ser man frakten när man lägger varor i varukorgen samt väljer land. Jag testade med ett set hårförlängningar och frakten kostar då 40 dollar! Hoppas det hjälpte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑