Vad roligt att få så bra frågor i kommentarsfältet på mitt förra blogginlägg! Jag har försökt besvara dem så bra jag kan nedan.


 

Fråga: Hur många barn vill du ha?

Svar: Jag tror att jag vill ha 2 barn. Max 3.

 

Fråga: Vad för bloggar/hemsidor följer du? Några tips?

Svar: Jag följer inte så väldigt många bloggar, faktiskt. Det där går ju i faser! Men någon jag gillar att ha koll på är ju Blondinbella, hon tycker jag är skön :) Istället för att läsa bloggar så följer jag många instagram-konton som inspirerar mig! Många unga mammor som gillar att sprida glädje och vackra bilder. Några av mina favoriter är Amberfillerup (2-barns mamma och hår-expert), Nataliedarlingblog (en bloggerska som faktiskt passerade förbi mig i Disneyland, Kalifornien, sist jag var där! Otippat, för hon bor i Utah. Jag dog.), Nothingdownaboutit (lyfter fram välsignelsen i att ha en son med Downs syndrom), Haileydevine (en ung familj som reser över hela världen) bl.a. Alla dessa har bloggar också, men det kräver så mycket mindre tid att bara följa deras inspirerande flöden :) Deras bilder kan kanske anklagas för att vara lite ”too good to be true” och pose-ade, men jag stör mig inte på sånt så länge människorna känns äkta och genuina.

 

Fråga: Hur har det varit att växa upp i en troende familj? Finns det något som du absolut inte hade velat vara utan och något som du skulle vilja ändra på nu när Zion växer upp?

Svar: Handen på hjärtat så hade jag världens bästa uppväxt, och om jag kunde ”kopiera” och ”klistra in” den åt Zion så skulle jag. Mina föräldrar gjorde ett riktigt bra jobb med att inte fylla vårt hem med massor av stränga regler (något som jag tycker lätt går till överdrift i många troende hem), utan uppfostrade oss istället till att få bra karaktär, så att de kunde lita på oss och våra val. Vi har alltid varit otroligt tajta, och bästa vänner, hela familjen. Jag tror att det hade mycket att göra med att vi reste så mycket tillsammans, enda sedan jag och min syster föddes, och att det sammansvetsade oss.

Och angående min uppväxt i en troende familj så var mina föräldrar väldigt bestämda på att vi skulle gå till kyrkan på söndagar, hela familjen. Ifall jag ville stanna hemma istället så drog de med mig ändå, och menade att ”på söndagar, då går man i kyrkan”. Det var lite drygt där och då, när man hade vänner som fick stanna hemma istället, men om de inte hade präntat in den rutinen i mig, så hade jag inte gått till kyrkan varje söndag nu heller. Nu går jag och min man till kyrkan på söndagarna, för att ”på söndagar, då går man i kyrkan”, och om vi inte gjorde det, då skulle min son inte växa upp i kyrkan på det sättet som jag gjorde. Och det skulle jag aldrig vilja beröva honom av.

 

Fråga: Hur kom det sig att ni valde att namnge Zion till just Zion? Det är ett vackert bibliskt ”namn”, men inte det vanligaste. Hur uttalar ni namnet? Uttalas det på engelskt vis eller på svenska?

Svar: Zion är ett namn som vi hade för honom i allra början av graviditeten, eller kanske till och med innan vi blev gravida. Jag minns inte riktigt. Det var namnet vi hade ifall det skulle bli en pojke, i alla fall. Så när vi fick reda på att det var en pojke (när vi var gravida i ca månad 3-4) så blev han Zion för oss. Vi kallade honom det varenda dag där hemma, ”Zion sparkar”, ”Zion har hicka” osv.

Vi tycker att namnet Zion är jättefint. Det är ovanligt, men samtidigt inte konstigt (ingen hör det och säger ”Zion? Är det ett namn?”). Det är ett rejält och stabilt namn, men samtidigt mjukt. Och det är därför vi valde det namnet. Betydelsen, det faktum att det är ett tungt bibliskt och ganska ”laddat” namn, var snarare det enda som gjorde att vi tvekade överhuvudtaget. Vi ville inte att han skulle behöva leva med det om det, i framtiden, kanske skulle tas emot negativt för att det är så religiöst. Men vi döpte honom Alexander i mellannamn, så vi sa att i det fallet kan han bara byta :)

Så tanken bakom namnet är att vi tycker det är fint, haha! Djupt. Och vi stavar det med Z för att vi tycker bättre om den stavningen. Men det uttalas svenskt!

 

Fråga: Vad behöver man ”egentligen” den första tiden med bebis? Vilka köp var nödvändiga, helt onödiga och saknar du något du inte köpte? (:

Svar: Åh vilken bra fråga! Som kräver ett utförligt svar, känner jag. Jag besvarar nog denna fråga i ett separat blogginlägg!

 


Avslutar med en bild på min lilla skatt…