Full fart här hemma med allt möjligt! Julen har dykt upp i vårt hem för länge sedan, och vi har dessutom gjort en liten spontanresa tur och retur till mina svärföräldrar som bor en rejäl resa bort. Just nu är det full fart för mig att förbereda inför min bästa väns baby shower (yay!) som är hemma hos mig nu på söndag.

Barnen fick gå på supermysigt barnkalas förra helgen, och när de fick på sig finskjortorna så sa Zion ”mamma, du ta kort på oss? Med granen?” Så söt! Och i denna bild fångade jag deras olika personligheter i ett nötskal – en explosiv och en cool. Lucky me!

Lyckligtvis hade min svärmor också satt upp sin juldekoration, så myset fortsatte hemma hos dem!

Vi fick åka en sväng i svärfars lastbil (han är lastbilschaufför), och det var såklart jättespännande för pojkarna!

Och vi var också ute och shoppade och fikade tillsammans. Älskar denna bild, the struggle is real, liksom! Haha!

Och så blev det ju också supermycket bilresande… vi har en iPad fylld med filmer i bilen, tack och lov, men Zion har fått in vanan att alltid se Daniel Tiger i bilen. Han ser den aldrig hemma, det har liksom blivit hans ”bil-program”. Men på längre resor försöker vi ju föreslå lite olika långfilmer för att bryta av, men han var så bestämd på att han faktiskt ser just Daniel Tiger i bilen… så… vi fick lyssna på Daniel Tiger i 6 timmar dit, 6 timmar hem. Gah! Man blir ändå härdad som förälder, hahaha!

Hemma igen så har vi börjat plocka fram vår rislåda lite mer (vill ni läsa mer om vår rislåda så har jag ett helt inlägg om den HÄR), då vi använt den mycket mindre på senaste tiden, då Sam varit för liten för att hantera den. Men nu så! Nu funkar det faktiskt! För att inte tala om hur besatt han är av den. Jag sitter fortfarande med för att hålla koll såklart, men ikväll satt han en timme och lekte med den, superkoncentrerad, utan att säga ett enda ord, och när det var dags att plocka bort den så grät han! Bra betyg.

Och varför har vi inte använt rislådan med Zion under naptime då, kanske du frågar. Jo, för att sedan några månader tillbaka så behövde vi pretty much ta bort Samsons nap. Vid 1,5 års ålder, jag vet, crazy! Men han har alltid varit så kvällspigg så oavsett hur tidigt han sov så kunde han inte sova på kvällen sen. Vi testade att ta bort den helt, men då blev han alltid supertrött vid middagstid, så det vi gör nu är 10 min powernap!

Jag lägger honom (någon gång mellan 10-12), söver honom, kollar klockan när han somnar (alltid direkt typ), fixar saker på mobilen vid hans sängkant och väcker honom igen efter 10 min! Han är då helt pigg och glad hela dagen, men somnar ändå jätteenkelt på kvällen! Sjukt va?

Det negativa är att min och Zions egentid försvinner (det är ju inte ens värt för mig att lämna rummet under powernapen, för att bara gå in igen på en gång), och det var enda stunden på dagen då vi faktiskt gjorde saker anpassade för en 3-åring, men det positiva är att vi har två pojkar som somnar bra på kvällarna! Napen skulle ändå försvinna förr eller senare, så vi hittar bara en ny vardag i att anpassa våra aktiviteter så att lillebror ska kunna vara med!

Så det är vad som händer här hemma. Jag uppdaterar igen efter helgen med bilder från baby showern! Som jag längtar!