En modern hemmafru

Leksaksöverlämning

Om två veckor fyller Samson 3 år, och tre veckor senare fyller Zion 5 år! Om ni hängt med här på bloggen ett tag så vet ni att vi älskar födelsedagar och firanden här hemma, så vi är väldigt taggade på att födelsedagssäsongen äntligen är här igen!

Detta år blir det definitivt en Toy Story-betoning på presenterna då det är båda pojkarnas favoritfilm just nu. Men här kommer det speciella med det hela – det är mina gamla leksaker!!

Jag älskade Toy Story när jag var liten, och hade Woody, Buzz Lightyear och fienden Zurg som leksaker som mina föräldrar hade köpt utomlands någonstans, då leksaker som dessa inte hade blivit vanliga i Sverige än. Och jag älskade mina leksaker så mycket att jag sparade dem! Om mina framtida barn någon gång skulle tycka om Toy Story! And here we are!!

Som ni hör så är jag överdrivet lyrisk över detta, men alltså! Hur stor milestone är inte detta?! Att jag liksom sparat leksaker till mina barn som vi nu ska ge till dem i klockren födelsedagspresent?!

Jag och min man inspekterade deras skick härom kvällen och vi rustade upp dem igen. Bland annat behövde vi byta batterier och hitta allas ljudkälla och tejpa för, då de lät högre än vad som skulle vara lagligt för en leksak idag, haha.

Woody hade några sömmar som var lösa, samt att en hand hade ramlat av (som jag sparat tack och lov) som jag fick sätta fast igen.

Hela den tiden så tänkte jag – tänk ifall det verkligen hade varit som i filmerna? Att leksakerna egentligen levde, och deras största lycka i världen var att bli lekta med av ett barn, och att mina fina leksaker som blev lekta med så länge, nu legat nedpackade i kartonger i nästan 20 år. För att nu packas upp, rustas upp och fixas till för att bli överlämnade till ett barn igen! Jag vet att det är gränsfall löjligt, men tanken på hur glada Woody och Buzz måste vara över det just nu gjorde mig helt rörd, haha!

Några av leksakerna hade också lite färg som skavts bort, så vi använde målade dem med hobbyfärg och tandpetare.

Så gott som nya igen! Eller ja, inte riktigt, det är ju ändå leksaker från 90-talet vi snackar om, men oj vad mycket historia och kärlek som är nedlagda i de här leksakerna!

Och hur mycket #goals är det egentligen inte, att ta leksaker som man sparat som barn ”för att en dag lämna vidare till sina egna hypotetiska barn”, och faktiskt få göra det – till sina egna barn, här och nu, som älskar samma sak som du gjorde?? Jag kan knappt prata mer om det, för det är för stort.

 

 

4 kommentarer

 1. Anonym

  Tänker jag på scenen med woody och den äldre mannen som gör i ordning woody så han blir som ny

 2. Johanna Byman

  Jag tänker på påsarna scen 👆🏼☺️ Älskar detta! Jag plockade fram mina Barbie-dockor till barnen, såååå roligt! 🥰

  • Julia Angelback

   Det är verkligen något speciellt att ge vidare sina favoriter till sina barn!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑