En modern hemmafru

Utdrag från vardagen

Inlägget innehåller reklam för Babyland genom annonslänkar

Här kommer ett klassiskt rörigt inlägg med bilder från min kamerarulle från den senaste tiden! En liten inblick i vår vardag.

Självklart så har vi varit så oändligt lyckliga över att vårvädret kommit tidigt! De nuvarande minusgraderna hotar med att snöfall kan komma tillbaka om det klaffar med nederbörd, men än så länge har solen regerat för att ta igen den mörka vintern.

En eftermiddagsplaydate i över 10 grader och solsken kunde till och med ge säsongspremiär för skinnjackan! Uppvärmd med varm halsduk också såklart, men vad gör man inte för att slänga på den där skinnjackan för första gången?!

Helgerna spenderas oftast hemma hos mina föräldrar i vanlig ordning, fastän de inte är hemma just nu, haha. Men vi utnyttjar ändå deras stora utrymmen både ute och inne och får härligt miljöombyte :)

Min man jobbar lite extra hårt den här månaden, så det blir många kvällar tillsammans, bara jag och smågrabbarna. Och sedan kan ju den här situationen uppstå på en ledig dag, haha. Just här däckade han bokstavligen 5 minuter innan middagen var färdig, så istället för att väcka honom…

… så stängde vi in oss på pojkarnas rum och hade picknick istället :) det slutade med att han sov i 1,5 timme, så det var välbehövt, haha! Inte lätt med sena jobbkvällar och morgonpigga barn, men vi är så tacksamma för honom och allt han gör för oss.

Zion spenderar morgon till kväll med att bygga Lego! Ni som hängt med här ett tag vet ju att min äldste är ett riktigt fantasibarn, och vill bara och sitta själv och leka med små figurer. Han har aldrig velat bygga något i hela sitt liv, bara bett pappa bygga så att han kan fantasileka med det sen. Men han fick massor av smått Lego i julklapp, och efter att ha tittat på när hans pappa bygger så har han nu fattat grejen och nu gör han ingenting annat än att bygga Lego! Så himla roligt. Han bygger småsmå saker, figurer eller bilar som han leker med hela dagen, så det går fortfarande i linje med hans fantasihjärna. Bilden är tagen från Quiet Time då han ska spendera en timme inne i mitt rum, men inte ens då kan han säras med Legot, så det får följa med in. Jag vet inte hur många gånger jag och min man har varit glada och lättade över att vi förvarar legot i den här lekpåsen (adlink) – mitt bästa leksaksförvaringstips! Bara att dra ihop och lyfta, men samtidigt full frihet att sprida ut och leta i legot!

I hemskolan så gjorde jag ett roligt test för att se till att alla bokstävernas ljud verkligen sitter! Jag sa ett bokstavsljud (alltså ”eeee” eller ”uuuu”) och så fick han lägga en flinga på bokstaven som säger det. Sedan fick han äta en flinga i taget i blandad ordning och själv säga ljudet. Jätteroligt för honom!

En hungrig kväll gjorde jag detta till mig själv: Fröknäcke med avocado och ägg! Värt att fota innan det åkte ner i magen!

Och den här killen då. Båda mina barn fyller år snart, 5 och 3, och vi höll på att planera vad de ville äta på sin födelsedag. Ingen av dem är speciellt stor på tårta, så vi tänkte på vad de tycker om istället. Samson kommer få chokladcupcakes och Zion vill ha ”ett torn av kanelbullar”, haha. Men chokladcupcakesen tänkte jag skulle vara jättegott med nutellafrosting på (gjorde det till min mans födelsedag i somras). Visste att barnen borde älska det, men de hade aldrig smakat nutella, så vi kunde inte veta säkert! Så jag köpte varsin smakprovs-nutella till dem, och… ja…

… det gick liksom inte att få en bild på honom då han inte såg ut såhär, haha! Godkänt, såklart!

På ett lite nyttigare tema så har jag mealpreppat massa nyttigt snacks idag! Eller ja, hemgjord isglass gjorde jag igår, men den kvalitetssäkrades idag. (Mycket matbilder på Samson idag, men det är ju så gulligt med allt kladd runt munnen… nu när de är större och det inte händer lika ofta i alla fall, haha)

Vi hade massor av övermogna bananer så jag slängde ihop bananmuffins med choklad som vi kan äta i veckan…

Samt dessa Cookie Dough-balls, som detta onda geni hjälpte mig att baka, haha.

Så sjukt goda. Mealpreppade för veckan, men vi får se hur länge de finns kvar…

 

Det var en liten inblick i hur vår vardag sett ut på senaste tiden! Nu ska jag gå och koka ett gäng ägg inför veckan som pricken över i:et. Hoppas ni alla får en underbar vecka nu :) Heja dig!

 

8 kommentarer

 1. Ann-Charlott

  Det är så kul att läsa vad du skriver Julia. Sköt om er och Kram på er. ❤❤❤❤

  • Julia Angelback

   Tack!! Vi saknar er! Stor kram!

 2. Julie

  Recept på bollarna taaaack!! 😍😍😍

  Ps går ofta in på din healthy-kategori! Såå bra! 👏

  • Julia Angelback

   Jaa, det kommer denna eller nästa vecka! Så roligt att mina recept uppskattas, tack!!

 3. Johanna Byman

  Ja, jättegärna recept på bollarna! Skall följa ditt exempel och börja mellis-preppa för veckan! Sjukt smart ju!

  • Julia Angelback

   Jaa, det kommer förhoppningsvis denna eller nästa vecka! Mellis prep är underbart, mest för min egen skull när jag behöver något litet sött mitt på dagen ;)

 4. Gabriella

  Det var fint att läsa Julia, att du uttrycker en tacksamhet över din man! Det är sorgligt sällan jag får höra kvinnor göra detta idag, i vår kultur, där det mesta verkar handla om att skydda sina egna intressen. Men vi är tacksamma för våra män som ger ger upp sig själva för sin familj:)

  Bra tips om bokstavsleken också, det ska jag definitivt testa här hemma!

  • Julia Angelback

   Så roligt att det gjorde dig glad! Min man är världens bästa, och helst skulle jag vilja prata om det hela dagen, haha :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑