Här kommer receptet jag använder för att göra våfflor här hemma! Glutenfria, sockerfria och enkelt att göra mjölkfria dessutom :)
Dessa våfflor är inte som vanliga, då de är mer mjuka än frasiga (dock så blir mina frasiga alltid också mjuka när jag staplat dem på hög) men de är goda, väldigt mättande och hälsosamma!
Du behöver (för ca 6-7 mättande våfflor):
- 4 ägg
- 2 dl valfri mjölk
- 0,5 dl smält kokosolja
- 2 dl mandelmjöl
- 1,5 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
Vispa ihop ägg och mjölk i en stor skål, och tillsätt sedan kokosolja!
Blanda de torra ingredienserna separat, och häll sedan över den torra blandningen i äggblandningen, lite i taget. Blanda ihop till en jämn smet!
Låt smeten tjocka till sig i ca 10 minuter (perfekt tillfälle att gräva fram våffeljärnet och värma upp!). Ta sedan lite smör eller kokosolja i våffeljärnet och våffla loss!
Nu är det ju våffeldagen om bara några dagar, så perfekt tillfälle om ni vill testa ett litet hälsosammare recept! :)
Lämna ett svar