Idag bjuder jag på något riktigt speciellt – nämligen mina TVÅ bästa recept på energibollar! Min två godaste recept dessutom, och båda är busenkla! Kan ni förstå?! Kan ni förstå??? Nej, det kan ni antagligen inte, för ni har inte smakat dem än. Men blanda, rulla och smaka – för båda dessa är så så goda, och ett måste i mitt kylskåp just nu!

 

Chokladbollar/Proteinbollar

Vi börjar med mina energibollar som smakar choklad! Dessa är så goda för att de är SÅ chokladiga! Och jag som älskar choklad och kan få ett sötsug mitt på dagen, kan gå till kylskåpet och sno i mig en sån här – och känner mig så tillfredsställd efteråt. Det är verkligen en chokladig boll, och om jag glömt göra dessa någon vecka så saknas de verkligen i mitt liv!

Ännu en bra twist på detta recept är att kakaon kan bytas ut mot proteinpulver! På så sätt kan du bestämma smaken på dessa bollarna själv (beroende på smaken på ditt proteinpulver) och göra dem fulla med protein. Receptet är så basic att man kan experimentera loss – frön, nötter, kokos… dessa kan varieras loss med, men min favorit är det enklaste av det enkla.

Juste, nämnde jag att det bara krävs 4 ingredienser?

Du behöver:

  • 2,5 dl havregryn
  • 0,75 dl jordnötssmör
  • 0,75 dl honung
  • 0,75 dl kakao (alternativt proteinpulver)

Häll alla ingredienserna i en skål…

… och blanda ihop! Jag vet, man kan knappt kalla det recept, haha.

Rulla ihop till små bollar och förvara i en burk i kylskåpet. De finns där för dig när du behöver dem!

Enkelt nog att slänga ihop varje vecka, eller hur? Vi går vidare till nästa recept!

 

Cookie Dough-bollar

Dessa bollar kommer du älska om du gillar nötsmör (jag använde jordnötssmör) och choklad! De är mjukare och liksom krämigare, och jag gillar att kalla dem ”Cookie Dough”-energibollar (för namnet Cookie Dough är en självklar anledning att slänga ner chocolate chips i vad som helst). Du kan använda vanliga chocolate chips eller bara hackad choklad, men jag gillar att hålla allt fritt från socker, så jag gör mina egna och har alltid ett lager i kylskåpet. Jag brukar utgå från det här receptet – mer jobb, men för min familj är det värt det. Det enda negativa med dem är att de smälter väldigt snabbt utanför kylskåp, så mina bollar får en ganska mörk färg när jag rullar dem då chokladbitarna börjar smälta. Det händer ju inte med köpt choklad på samma sätt. Bara värt att tänka på!

Du behöver:

  • 2,5 dl mixade havregryn (jag har alltid en burk redomixad till min gröt)
  • 1,25 dl valfritt nötsmör
  • 0,75 dl honung
  • 1 msk kokosolja
  • 1 tsk vaniljarom
  • 1,5 dl chocolate chips eller hackad choklad

Häll alla ingredienser (förutom chokladen) i en skål…

… och blanda ihop!

Tillsätt chokladen och rör ner den. Om smeten känns lite för torr så kan du tillsätta 1 extra msk kokosolja, om den känns för mjuk för att rulla så kan du ställa in den i kylskåpet ett tag så blir den fastare.

Sedan är det bara att rulla till bollar!

Som sagt, när jag rullade dem så blev färgen blev väldigt lik köttbullar, haha…

Men jag kan inte ens beskriva hur mycket de inte smakar som köttbullar!

Mjuka, söta, degiga och så ljuvligt goda!

 

Det var mina två favoritrecept på energibollar! Och du kanske tänker att jag gav dig båda recepten i samma inlägg för att vara vänlig och generös, men i ärlighetens namn så var det endast för att jag skulle ha en anledning att göra båda energibollarna denna vecka!

Låt mig veta vad du tycker i kommentarerna! :)