En modern hemmafru

Lite mer konstig fakta om mig

Jag snubblade över det här gamla blogginlägget för ett tag sedan, och tänkte att det hade varit roligt att dela med mig av ytterligare 10 konstiga fakta om mig! Så här kommer de:

 

1. Jag kan bestämma mig för hur jag ska sova. Typ om jag inte orkar ta bort mitt ögonsmink på kvällen så kan jag bestämma mig för att bara sova på rygg och inte vända på mig och hålla på och böka i sömnen. Väldigt praktisk superkraft som resulterar i väldigt många 2-dagars-mascara.

2. Jag har glömt bort hur man visslar! Tro inte att det är som att cykla, för detta funkar uppenbarligen inte på samma sätt! För något år sedan tänkte jag vissla en melodi för Zion, och tänkte ”kul, jag har ju inte visslat på typ 15 år”, och så KUNDE JAG INTE. Kunde perfekt när jag var liten, men nu kan jag knappt få fram en ton. Helt sjukt ju.

3. Dock så är jag fortfarande flytande på Rövarspråket. So there’s that.

4. Jag är väldigt ofta osminkad, men ögonbrynen fyller jag alltid i! Mina ögonbryn har tappat pigment de senaste typ 10 åren, så mittendelen är mörk, medan det innersta och yttersta är osynligt, haha. Jag ser på riktigt inte klok ut om jag sminkar av dem, så de fyller jag alltid i, även om jag är ensam hemma! Min man har knappt sett mig utan färg på brynen bara för att vanan sitter inne så hårt.

5. Jag gillar inte tänder! Lösa tänder är typ det äckligaste jag vet, vilket verkligen blev ett trauma när jag själv tappade tänder som barn. Jag hade en lös tand en gång som inte släppte, så jag åt ingen mat på en vecka. Jag ville verkligen inte känna när den rörde sig, så jag bara slutade äta.

6. Som du förstår från punkten ovan så är jag oerhört principfast, svart/vit och helhjärtad i det jag tar mig an, haha.

7. Jag är närsynt och använder linser. Jag klarade mig till första året i gymnasiet innan jag var tvungen att gå till optikern. Jag tyckte det kändes lite jobbigt att börja använda linser, men mina föräldrar försäkrade mig om att ingen annan ens skulle ha någon aning om jag själv inte berättade det. Men så första dagen i skolan med linser så frågade en av mina klasskamrater om jag hade linser i ögonen, haha. Helt sjukt ju. DEN personen behövde helt klart inte använda linser i alla fall.

8. Angelback är ett namn vi tog när vi gifte oss, och det är inspirerat av ett släktnamn som är nästan likadant. Vi behövde dock registrera det som ”nytt” då släktnamnet var ett par generationer för långt bak för att lagligt ta det.

9. Här hemma har vi på musik i bakgrunden från det att vi går upp från sängen, tills dess vi går och lägger oss. Avbrott endast för när vi lämnar lägenheten eller tittar på TV. För mig så gör musik ett hem levande, och det blir en gigantisk skillnad i atmosfären.

10. Om jag blir intresserad av en film som ser ut att vara alldeles för läskig eller obehaglig för mig, men jag ändå vill veta vad som händer i den, så läser jag hela handlingen från början till slut på wikipedia. Känns som att jag sett den, slutar vara nyfiken, men behövde inte bli skraj av den. Tycker själv att detta är genialiskt, haha!

 

Det där var ju en hög med random fakta om mig, men om ni har någon fråga till mig eller något ni är nyfikna över så får ni gärna lämna en kommentar med det här nedanför i kommentarsfältet, så ska jag göra mitt bästa att svara! Att kommentera anonymt  går ju såklart bra också :) Kram på er!

 

2 kommentarer

 1. Stephanie

  Hej,
  Nyfiken på om du har engelskt/amerikanskt påbrå och om ni är tvåspråkiga du och barnen?

  • Julia Angelback

   Hej!
   Faktiskt inte! Om du undrade det för att jag blandar in många engelska ord eller fraser här på bloggen, så kommer jag från en familj som alltid har rest mycket, och vi använder engelska mycket i det dagliga språket helt omedvetet! Jag skriver i talspråk, så då kommer det ut här också ibland :) Så jag har nog fört vidare det till min egen familj antar jag, för min fyraårings favoritsak i världen nu är engelska, så han vill se alla filmer på engelska och frågar om engelska ord hela tiden.
   Du är dock inte den enda som trott detta, då jag fått frågan från både amerikanare och svenskar, inklusive min förlossningsläkare, haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑