Inlägget innehåller reklam för Babyland genom annonslänkar

Att ha semester, när man är en förälder som vanligtvis alltid är tillsammans med sina barn, är ju inte så mycket ”semester” som det är att ha andra rutiner på en annan plats. Man fortsätter ta hand om dem, umgås med dem, läsa med dem, hitta på saker med dem, och se till att de håller sig vid liv – precis som vanligt alltså.

Men på kvällen, när klockan slår 19 och barnen somnar och man inte har en massa måsten framför sig – då kan man vara ledig på riktigt i några timmar!

Så här kommer en lista på vad Julia Angelback just nu hittar på när hon har några timmar ledigt – på riktigt!

 

1. Jag tittar på film eller serier med mannen!

Våra favoritserier att se tillsammans är Modern Family (tittar på nya avsnitt just nu), Westworld (viktigt: säsong 1 endast, och den är ej för de känsliga), New Girl, Parks and Recreations, Friends, MasterChef USA. När vi tittar på saker ensamma så ser jag något tjejblaskigt och han tittar på action/crime. När det kommer till filmer så vill jag se drama eller dokumentärer och Tobias vill se action, så vi brukar oftast mötas på neutral mark och kan se komedi ihop. Så länge inte komedin är billig eller over the top, jag är lite av en humorsnobb, haha.

2. Skriver i almanacka och listor

Kanske inte känns så ”ledigt” för vissa, men som ni alla vet så älskar jag att vara organiserad, så att fixa i almanackan och planera saker framåt, litet som smått, är något jag måste göra för att få ro. Och jag tycker dessutom om det!

3. Lyssnar på ljudböcker

Min nya obsession! Hela min barndom så levde jag i böckernas värld – jag läste och läste och läste och det berikade mitt liv enormt. Sedan, så fort jag tog studenten så kom livet emellan och jag öppnade inte en enda bok på flera år. Suget började komma tillbaka för ett par år sedan (fast inte så mycket för romaner än, mer nonfiction och inspirationsböcker) och jag försökte mig på att läsa, men det bara gick inte. Att ta den där sista stunden på dagen då man faktiskt är ledig… jag ville liksom inte plocka upp en bok då. Men ljudböcker! De har nu blivit min räddning! Jag lyssnar jämt i vardagen! 10 minuter medan jag diskar, 40 minuter under en promenad, medan jag nattar barnen, medan de tittar på film och jag lagar mat… jag är så lycklig över att ha börjat lyssna på ljudböcker! Det var nog årets bästa beslut. Nu plöjer jag dem verkligen :) Och det är perfekt i kombination med min nästa punkt…

4. Målar i målarböcker

Jag har målat i målarböcker för vuxna på senaste tiden, och jag älskar det! Så sjukt stimulerande att fylla i de små detaljerna på kvällarna när man bara känner för att inte göra någonting! Mannen kan sitta bredvid och spela x-box och jag sitter och lyssnar på en bok medan jag väljer färger och ser något vackert skapas utan att jag behöver tänka.

Jag målar faktiskt med dessa färgpennor (adlink) som jag verkligen tycker är sjukt prisvärda! Jag hade ett ynket set med typ 12 färger innan, och ba… ”jag kan inte fortsätta såhär”, haha. Klickade hem detta och fastän de kanske säljs med barn som målgrupp så älskar jag dem! Fina, välsorterade och bra utan att vara för fancy. Men den innehåller guld och silver också, så det känns ändå lite utöver det vanliga. Man får med ett lock också. Tips för bra och prisvärda färgpennor!

 

Det var mina vanligaste saker som jag gör när jag bara vill slappna av och ta det lugnt efter en lång dag! Har ni något annat som ni brukar göra när ni vill koppla av? Kommentera gärna nedanför, så ger vi varandra idéer!