Slutet av mars är här! Woo-hoo!

Det betyder att det med största sannolikhet bara är uppåt som gäller nu! Årstidsmässigt alltså. Men resten brukar ju gå hand i hand med det, i alla fall för mig :)

Nu har ju Samson hunnit bli tre år, så nu fick han köpa leksak för sina nappar! Sista napp-året har våra barn bara haft nappar på natten, så han brydde sig inte så mycket helt ärligt, haha. Han hade redan bett om att inte använda napp nätterna innan vi hann till affären med honom.

Mina barn har varit i en sådan enorm lek-fas den senaste månaden. Det bästa de vet är ju att ta ett gäng små leksaker, sedan sätta sig på varsin sida om matbordet och fantasileka i timmar. Men den senaste tiden har de liksom suttit och lekt… nästan hela dagen?! Med avbrott för att röra sig lite och lite bråk såklart, men i övrigt så har jag nästan inte vetat vad jag ska göra av mig själv. Jag har ju nöjt kunnat göra saker som jag själv behövt få avklarat under dagen, men vi har inte haft några rutiner då jag inte vågar avbryta dem när de leker så bra! Har liksom smugit fram melliset på tallrikar framför dem mitt i leken för att de ska få mat utan att jag avbryter leken, haha.

Men här om dagen avbröt jag deras lek för att måla lite tillsammans! Det var faktiskt länge sedan vi gjorde en gemensam aktivitet (förutom att läsa böcker), då jag inte velat störa dem. Vi målade känslomonster (som ni kan se på Zions min) och påskmålningar.

Även hemskola har vi knappt gjort senaste tiden, bara någon enstaka gång ibland. Typ allt viktigt de behöver just nu lär de ju sig av lek ändå, så jag har bara låtit dem leka, leka, leka. Passar på att njuta så länge den här fasen varar, haha!

Något jag hunnit med att göra är att baka en nyttig morotskaka! Vi skulle fira min pappas födelsedag i låååångt efterskott, då vi inte var tillsammans när han fyllde år, och andra saker kommit i vägen efter det. Så jag skulle pröva mina bak-vingar och baka ihop en slags tårta! Skitläskigt, ju! Jag har ju typ aldrig bakat tårta, tro det eller ej, då jag tycker det är så läskigt att bjuda på något man inte kunnat smaka i förväg.

Så bakar jag värsta trevånings-morotskakan! Ska man göra nåt, så ska det göras rätt, haha! Så sjukt stolt över mig själv faktiskt.

Fri från vitt socker, vitt mjöl, laktos… ja, en väldigt fri morotskaka, helt enkelt! Väldigt god var den också :) Fina pappa gav den högsta betyg.

Mina barns födelsedagspresent till min pappa var att de hade memorerat ett dramatiskt återberättande av Robert the Bruce och spindeln. Min pappa är en historienörd (främst Skotsk historia) så han dog. Om du inte känner till den historien så hade du en väldigt annorlunda uppväxt än mig, haha. Bilderna ovan är screenshots från det jag filmade :)

Matchade med mitt bus.

Pojkarna älskar att läsa böcker, och det är ju extra roligt hemma hos mormor och morfar när det finns böcker som man inte läser lika ofta. Vår i Bullerbyn kändes passande!

 

Nu är vi hemma igen och jag har en fullproppad vecka framför mig med allt jag måste hinna med innan nästa helg – för först kommer påsken med allt vad det innebär, och på påskdagen detta år så fyller också vår älskade Zion 5 år!