Här är 3 plantbaserade middagar som är standard här hemma! Som jag skrivit förut – jag och min familj äter naturligt och ganska växtbaserat/plantbaserat, men vi är varken vegetarianer eller veganer för det. Våra måltider är helt enkelt baserade på grönsaker. Nyttigt, vackert, gott och snällt för kroppen!

Zoodles

Spiraliserade zucchinis med olika såser äter vi ofta som pasta-substitut. Många lägger sina zoodles i kokat vatten i en minut för att värma upp dem, men jag föredrar definitivt att micra då de inte alls blir vattniga på det sättet. Här med hemmagjord ärtpesto och mozzarellaost, men annars oftast med tomatsås, linsfärssås eller någon god krämig sås.

Pizza på tortillabröd

Denna kan varieras i oändlighet, men vi brukar alltid börja med fullkornstortillas och någon slags hemmafixad kryddig tomatsås till botten och mozzarella på toppen, och efter ugnen strör vi över ruccola. Oftast har vi tex paprika emellan, eller ifall man vill ha på lite kött så har vi tunt strimlad kyckling, som på bilden. Tar bara ett par minuter i ugnen på hög värme. Den allra bästa pizzan för dig som gillar tunn, krispig botten!

Stekta grönsaker

Alla möjliga grönsaker på alla möjliga sätt! Här har jag stekt zucchini, paprika, morot och gul lök och har sedan hällt på kikärtor, red curry paste och kokosmjölk. Såå gott! Serverat med fullkornsris som självklart kan bytas ut till hemmagjort blomkålsris om man inte kan få nog av grönsakerna! Ibland skär jag grönsaker riktigt smått och steker tillsammans med en massa kryddor så det blir som en nyttigare pyttipanna. Supergott med halloumi!

Hoppas detta gav lite härlig och nyttig mat-inspiration!