En modern hemmafru

Bilder från vardagen i adventstid

Inlägget innehåller reklam för Babyland genom annonslänkar

Här kommer en bildbomb från den senaste tiden här hemma! Det känns som att jag inte fotar så mycket som jag brukar, tror att det beror på hur mörkt det är hela tiden! Så tråkigt ju. Och sedan har jag inte heller jättemycket att dokumentera nu i coronatider, haha. Bara vanlig gammal vardag här hemma!

Vi visade pojkarna filmen Stjärnan (the Star) för första gången. Jag ville visa dem den förra julen, men det var under ett halvår då ett av mina barn fick panikrädsla varje gång de introducerades till något nytt, inklusive filmer. Jag är SÅ glad att vi väntade för nu slukade de den hel och leker Stjärnan här hemma hela dagarna! Här ovan har Zion ritat några av karaktärerna…

… och deras Mowglibebis (den enda dockan vi äger) har fått agera Jesusbarnet som de tagit hand om.

Som alltid så vill vi helst spendera helgerna hemma hos mina föräldrar! Maxat adventsfika firade vi med förra helgen.

Och massor av gos med världens bästa mormor såklart. Titta vad de njuter.

Och när man inte kan gosa med mormor så kan man gosa runt i hennes kofta :) han ser ut som en Jedi, haha. Och ja, vi spelade lite baseball inomhus med en hushållspappersrulle.

Samson njuter alltid av det goda fikat vi äter hemma hos mormor och morfar, och Zion njuter av att morfar alltid har en stor skål körsbärstomater som står framme för matlagning i köket. Där går han och snor hela dagarna. Tomat är ju det allra bästa han vet! Han tömde en ganska nyfylld skål en morgon, typ innan kl 9, och då hade morfar fyllt den med två paket tomater kvällen innan! Han är helt sanslös, haha! Ska också tillägga att varken hans mamma, pappa eller bror äter tomater. Så sjukt konstigt, det där.

Vi andra njuter också av maten som min pappa serverar. Min pappa är definitivt kocken i familjen, och vi utnyttjar det faktum att han tycker det är så roligt att laga mat och testa nya recept. På första advent så blev det oxfilé.

På begäran av pojkarna så behövde jag plocka ner deras julstrumpor där hemma, och ta med och hänga upp dem hemma hos morföräldrarna, eftersom att deras adventspresenter skulle ligga i strumporna på advent. Sagt och gjort, och på adventsmorgonen så låg det varsitt litet paket i strumporna på morgonen!

Här är sakerna vi valt att lägga i deras strumpor i år…

Första advent blev den största presenten – varsitt litet Lego-kit! Detta är faktiskt det första lilla legot pojkarna ägt! De kommer få massor av lego i julklapp, så detta blev som ett smakprov :) En miniubåt till Zion och en byggarbetsbil till Samson! (adlinks)

Andra advent kommer det bli böcker! En Lejonkungen-bok till Zion och en lärorik Nalle-bok med flikar till Samson! Fyndad på second hand.

Tredje advent får de båda små rör med drakar! Mina killar är ju galna i fantasilek, så att köpa några små figurer var en självklarhet! Och de äger inte riktigt några drakar än, så det blir ett bra komplement till vad de redan har. Dessa finns att klicka hem HÄR (adlink).

Fjärde advent blir det lite sensorisk lek med denna ”putty”. Jag tror det påminner som slime, men inte så kladdigt, om jag förstått det rätt? Denna ser i alla fall ut som lava, så det vet jag kommer bli populärt!

Julaftons morgon tycker vi också om att stoppa något i julstrumpan, för att lindra den eviga väntan på att få öppna paket på julafton! Varsin studsboll blir perfekt, då de kan ta med sig dem till firandet, och det kan underhålla dem med lek under dagen!

När man studsar dem så blinkar dem som discoljus. Så roligt ju!

Förutom våra adventpresenter som vi ger dem, så köpte faktiskt deras mormor och morfar en  Playmobils julkrubba-adventskalender till dem, som jag tipsade om i detta inlägg! Så oväntat och snällt av dem, och nu har pojkarna öppnat de tre första luckorna. Maria, ett får och en matskål. På bilden ovan så håller Maria på att mata fåret :) En perfekt kalender som blir extra spännande i år, men åren framöver så kan vi packa upp detta Playmobil-kit när juldekorationen ska fram, så att pojkarna får ha sin egen julkrubba i sitt rum varje år!

Så allt är frid och fröjd. Det enda i-landsproblemet vi har när vi spenderar så mycket tid hos mina föräldrar, är att jag och min man sover ”bara” i en 180-säng där. ”Bara?!” kanske du tänker nu utan att fatta någonting, men hemma sover vi i en 240-säng, haha! Vi köpte aldrig en ny säng när vi gifte oss, utan satte bara ihop våra två 120-sängar, haha. Oändligt med plats, och bästa ”icke-beslutet” vi gjort! Vi bestämde oss för att inte köpa en ny, mindre säng förrän barnen var så stora att de inte delar med oss, och… vi är inte där än :) Sam kommer alltid över någon gång på natten fortfarande och hemma har vi gott om utrymme utan att störas (vi skulle ju helt ärligt ha utrymme för alla oss fyra i den sängen…), men i en 180-säng är vi inte lika bortskämda. En natt gick vi in för att lägga oss, och Samson hade gått över och lagt sig i min säng innan vi ens var där! Vi hittade honom såhär, superlycklig och i djupsömn mitt på min kudde :)

Jaha, bara att lägga sig i barnsängen då!

Haha, skoja bara. Men vi fick oss ett gott skratt. Men alla föräldrar är faktiskt lite tokiga som kan samsova i 180-och 160-sängar. Jag bara säger. Det är trångt.

Under vardagarna är vi tillbaka i verkligheten i lägenheten! Idag behövde jag slänga ihop en snabb middag, och detta är en riktigt god snabb-rätt, tycker jag! Jag steker en eller två kycklingfiléer uppskurna i små tärningar, och sedan steker jag ett halvt paket frysta wokgrönsaker! Sedan slänger jag detta i en kastrull med två paket av Keldas Thai-soppa, redan uppvärmd. Det blir supergott och går väldigt snabbt också! Jag tycker det känns sådär med såna här ”färdiga” produkter, då den innehåller onödigt socker, men man kan inte vinna allt varje dag! Maten var god, snabb och relativt nyttig :)

 

Det här inlägget känns så typiskt mig. Jag tänker att jag inte har någonting att skriva, men sen när jag sätter mig för att skriva mitt tunna, korta inlägg så kan jag inte sluta babbla i skrift-form! Så sitter jag här, med världens längsta babblande inlägg bakom mig. Men du är ju här, och du har läst hela vägen ner, så det måste ju varit en gnutta intressant i alla fall :) Hoppas ni alla har en härlig adventstid!

 

4 kommentarer

  1. Pernilla Lagerqvist

    Bästa bloggen så babbla på du! 😊

  2. Johanna Byman

    Mina barn ÄLSKAR The Star! Eller ”Åsnan-filmen” som den heter hemma hos oss ☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑