En modern hemmafru

Fajitakyckling

Här kommer receptet på en god twist på fajitas – en paprikasurprise inuti saftigt god fajitakyckling!

Du behöver:

3 kycklingfiléer

1/2 röd paprika

1/2 gul paprika

1/2 grön paprika

Till marinaden:

2 msk olivolja

Citron/limesaft

En vitlöksklyfta

1 tsk chilipulver

1/2 tsk spiskummin

1/2 tsk oregano

1/2 tsk salt

Lite cayennepeppar

Blanda alla ingredienser i en plastpåse. Jag brukar göra det enkelt genom att lägga plastpåsen i en mugg.

Skär filéerna på hälfen (men inte hela vägen igenom), liksom längst med kycklingen så att man kan öppna den och de blir dubbelt så stora och hälften så tjocka.

Kasta ner kycklingen i plastpåsen och skaka den så att all kyckling blir täckt av marinaden. Ställ in i kylskåpet och lämna kycklingen i minst en timme, men helst över natten!

Ta de tre paprikahalvorna…

… och skär i stavar!

När kycklingen är redo och färdigmarinerad kan du sätta ugnen på 200 grader! Ta några paprikastavar, ca 6 st, och placera på en öppen kycklingfilé.

Rulla ihop kycklingen och säkra med tandpetare!

Gör så med alla kycklingfiléerna och placera dem, tandpetare ner, i en ugnsform och häll över resterande marinad.

In i ugnen på 200 grader i 25-30 minuter, eller tills kycklingen är färdig!

Servera med god sallad och en klick crème fraiche/gräddfil för att få den där härliga fajitastämningen! Och om du inte vill döda stämningen så är det viktigt att dra ut tandpetarna innan ni hugger in! Öppna kycklingen och…

… Voilà! En fajitasurprise!

Ett gott sätt att variera fajitas på, och en garanterad favorit då den verkligen smakar jättegott. Snart helg, hörrni, bara att passa på! :)

 

1 kommentar

  1. Marianne

    Det ska jag testa på farfar! 😄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑