En modern hemmafru

Middagsinspiration

Jag är frisk, men nu är min familj sjuk istället. Tur att man kan bytas av i alla fall! Istället för att skriva om min mycket tråkiga vardag just nu, så tänkte jag bjuda på lite middagsinspiration från tidigare, när vi alla var friska och pigga, haha!

Jag gjorde en liten utmaning för mig själv på mat-fronten för några veckor sedan – jag ville endast laga middagar jag aldrig lagat förut, i en hel vecka! Och det var så lyckat att jag höll på i nästan två :) Att göra en sån här utmaning är perfekt när man, som jag, känner att man lagar samma rätter hela tiden och man vill få lite ny inspiration. Efter julledigheten så suktade vi efter lätt, hälsosam mat och jag prioriterade lite extra tid på Pinterest, Google och Ica-appen för att gräva fram lite nya recept!

Jag fotade många av våra nya rätter för att dela med mig om någon vill ha lite inspiration på hälsosamma middagar…

Vitlökssmörsstekt kyckling och sparris

Sallad med avokado, tonfisk, rödlök, gurka och äpple

Tacofyllda paprikor

Thaisallad med jordnötskyckling, paprika, sockerärter, morot och mandlar

Stekt halloumi och chorizo med paprika, rödlök och zucchini

Tonfiskbiffar med sallad…

… och tacosallad med kikärter

 

Hoppas att mina bilder kunde ge någon lite inspiration, om du också känner att du fastnat i ”middagsträsket” :) Att göra en endast-nya-middagar-utmaning till sig själv såhär, tycker jag var ett superbra sätt att få ny inspiration och upptäcka recept som man numera vill inkludera i sina vanliga veckomiddagar!

 

 

1 kommentar

  1. Theresia

    Vill gärna ha vegetarisk/vegansk mat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑