Inlägget innehåller reklam för Babyland genom annonslänkar

Detta är min utsikt just nu… ja, från sängen! I tisdags så vaknade jag med ett sådant extremt illamående (eller ja, jag drömde att jag mådde illa, så jag väckte mig själv, och insåg att det var på riktigt). Alltså galet, sängliggande illamående! Och det är inte magsjuka eller graviditet som är på gång, så vi vet inte alls vad det är… men det blir bättre och bättre i alla fall. Nu är det två dygn sedan jag fick det, och jag behöver knappt åksjuketabletter längre… observera ordet knappt ;) så bloggen kommer från sängen idag, och jag delar istället med mig av lite bilder från min tidigare, lite trevligare, vardag :)

Jag har fått en obsession med matt nagellack de senaste månaderna! Har haft ett matt överlack här hemma ganska länge, men inte använt det så mycket då det känns som att färgen borde skavas av ännu snabbare än vanligt med matt överlack… alltså typ efter en dag istället för två, haha. Men så började jag använda det, och är typ chockad hur mycket bättre mitt nagellack sitter! Nu var det nästan en vecka sedan jag målade mina naglar med matt överlack, och det är nästan perfekt fortfarande. Helt sjukt ju! Vinnande koncept, tycker jag därför. Jag använder Essies mattlack om någon undrar!

Våra barn har börjat lära sig att använda iPads! Tro det eller ej, men våra barn (snart 5 och snart 3) har aldrig någonsin hanterat en touch-skärm. Alltså, inte ens våra telefoner! De har alltid fått se på film varenda dag så vi har inte velat utöka deras skärmtid utöver det. Men nu börjar de bli så stora (speciellt vår äldsta) att vi kände att i den åldern förväntar man sig nästan lite allmänbildning kring hur man hanterar en touch-skärm, haha. Så vi har två gamla iPads som vi nu nollställt och fyllt med olika lärorika spel på en väldigt, väldigt enkel nivå för att lägga främsta fokuset på hur man faktiskt hanterar skärmen.

Funkar superbra, och vi har valt att lägga deras ”iPad-tid” på helgerna då jag och min man ger varandra sovmorgon. Det blir inte varje helg, men kanske varannan eller liknande så går jag upp en morgon och han upp andra morgonen eller liknande. Då får de lära sig med iPadsen och håller också ljudnivån tyst nog för den andra föräldern att kunna sova.

Sedan har vi ju lite mer analoga versioner, haha. Som denna leksak som de fick i julklapp! En magnetpenna som man använder för att flytta magnetäpplen till olika djurs matskålar. I varje skål står det hur många den vill ha, och det är verkligen en fantastisk leksak för att öva finmotorik, logiskt tänkande, matte, penngrepp och skriv-färdigheter. Finns att köpa för ett bra pris HÄR! (adlink)

Att vara förälder i januari är ju inte likt något annat, när barnen har fått efterlängtade julklappar och nya leksaker att sysselsätta sig med… vi bygger mycket magnethus här hemma just nu…

Och använder vårt fina Ikea-staffli för skola. Zion absolut älskar när jag gör skolproblem till honom på tavlan såhär.

Medan han jobbar på så sitter alltid Samson i mitt knä och säger ”min tur, min tur, min tur”.

Så jag får alltid avsluta med en lite lättare uppgift till honom. Han har verkligen börjat bli så stor nu att han verkligen bryr sig om att göra samma sak som Zion när vi gör ”hemskola” nu… det gör saker både roligare och klurigare.

Något Samson älskar att göra är också att måla! Detta staffli har en whiteboard på ena sidan, en griffeltavla på andra och man kan dessutom fästa en ritrulle i den som man kan dra ner och måla på! Helt perfekt för Samson som gärna drar sig ditåt under dagarna. Så roligt att man kan använda olika sorters pennor och kritor för de olika sidorna.

Vi har utforskat snö också, för vi har haft drösvis utanför! Om du läst denna blogg ett tag så vet du att jag inte går ut om det finns snö ute. Alltså, jag kan gå mellan lägenheten och bilen, men det är max! Och jag kan inte lova att det sker utan klagomål. Min man tycker däremot att det kan vara kul med snölek och pulkaåkning, så på vinterhalvåret så har han ansvar på barnens utomhusaktiviteter. På helgerna leker de ute med pappa, och under veckorna stannar de inne med mamma :)

Men jag tog in lite snö från balkongen för barnen att använda sina sinnen och utforska och beskriva det. Vilken hit det blev! Snabbt insåg jag att jag behövde ta fram ugnsplåtar då skålarna behövde fyllas på och dumpas ut, och små figurer dök upp för att leka med det, och allt spårade, som det nästan alltid gör i barns fantasilek.

Så, kontentan: om du inte vill/kan ta barnen till snön – ta snön till barnen! De lekte länge med detta, och leken slutade inte när snön smält, utan då hade de ju istället ett hav framför sig som deras små figurer kunde leka med! En riktig hit alltså!

 

Det var några blandade bilder från min kamerarulle från senaste tiden! Nu ska jag krya på mig och bli helt återställd så snart som möjligt, så vår älskade vardag kan komma igång snart igen.