En modern hemmafru

För dig som vill hitta och bygga din egna stil

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Här kommer ett riktigt härligt boktips, perfekt såhär till våren! Denna bok läste jag nyligen ut, och den har gjort mig så inspirerad att ge min garderob en riktig makeover! Den är främst riktad mot personer som vill hitta sin egna personliga stil, är osäker eller kluven i sina outfits, känner sig lite lost eller kanske har en garderob fylld av kläder men ändå inget att ha på sig. The Curated Closet (adlink) heter den, skriven av Anuschka Rees. Och den är SÅ bra! Jag rekommenderar den särskilt till mammor, som mig själv!

För över två och ett halvt år sedan blev jag gravid med Zion, och behövde klä en växande mage. Sedan handlade det om amningsvänliga kläder. Sedan gällde bara kläder som inte visade spyfläckar och liknande (glamoröst liv, haha). Och inte långt efter det så är jag nu gravid igen. Och innan allt detta så klädde jag mig främst utifrån mina yrkesroller – inte ens då var kläder eller personlig stil min prioritet. Inte konstigt att man behöver stanna upp, tänka ”Vem är jag nu?” och göra lite justeringar från kläderna man köpte för massor av år sedan!

Det speciella med just denna bok är att den inte har någon som helst mall, eller ”dessa 5 klassiska plagg borde alla äga” eller ”så här sätter du ihop en outfit”. För hur skulle hon kunna veta vilka 5 plagg som är just dina mest klassiska plagg?

Denna bok är ett redskap, författarinnan får dig att göra allt jobb! Med hjälp av hennes inspiration, tips, råd och riktlinjer så får du själv jobba fram exakt vilken stil som är just din! Och när man fördjupar sig i den så får man bland annat:

 • Hitta sina egna mest klassiska klädesplagg
 • Göra mallar för uppbyggnaden av sina outfits
 • Skapa ett namn för just ens egna stil
 • Skapa en personlig färgpalett
 • Anpassa denna stil efter hur ens vardag normalt sett ser ut

…Och mycket mer. Allt detta för att sedan hjälpa dig att rensa ut din nuvarande garderob och istället ge dig tips på hur du fyller den med just de sakerna som behövs för att få dig från där du är nu, till en person som har sin ultimata drömgarderob! Allt med hänsyn till allas olika förutsättningar och behov.

Oj, vad inspirerad jag blev av denna bok. Och när jag fick den i julklapp så tänkte jag vänta med att läsa den tills när jag inte längre var gravid, och faktiskt kunde ha på mig normala kläder igen, men fingrarna kliade lite för mycket! Och tur det, för en väldigt stor del av denna bok är just att tänka och analysera, innan man får börja rensa och shoppa.

Om du också vill läsa denna bok och bli lika inspirerad som jag, så finns den att köpa HÄR (adlink). Jag rekommenderar den varmt! Nu ska jag gå och gräva ner mig lite mer i årets bokrea, för att hitta fler inspirerande saker att dyka ner i.

 

2 kommentarer

 1. Emelie

  Spännande :) jag ska nog ta och låna den på biblioteket.

 2. Linda Grön

  Haha, kan tänka mig att du fick gå loss på listor ännu mera med denna. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑