Jag gav mig på att testa att göra bananpannkaksmuffins för första gången här om dagen! Jag älskar att ha ett gäng nyttiga muffinsar i kylskåpet att kunna plocka fram och lägga fram till pojkarnas plockluncher eller som ett snabbt mellis. Och dessa blev jättegoda, och en hit hos båda mina barn!

Perfekt när man inte orkar eller vill spendera lång tid framför spisen och steka faktiska pannkakor, eller att ha i beredskap när man är på språng och behöver något kladdfritt som barnen kan äta i bilen, vagnen eller ut genom dörren!

Det skadar ju inte heller att de är busenkla att göra, eller att de är så hälsosamma.

Du behöver:

– 2 bananer

– 2 ägg

– 2,5 dl havregryn

– 2,5 dl cottage cheese

– 1 msk honung (ej för barn under 1 år – se bara till att bananerna är så mogna som möjligt, så kan extra sötning skippas helt)

– 1 tsk vaniljextrakt

– Frysta/färska bär att toppa med, tex hallon eller blåbär

Det bästa med det här receptet är att det är att man knappt behöver göra någonting! Sätt bara ugnen på 180 grader, och lägg alla ingredienserna (förutom bären) i en matberedare eller blender.

Blanda tills konsistensen är jämn och fin och… där var vi färdiga med smeten, haha!

Häll upp smeten i muffinsformar (jag använder silikon och de funkar superbra), och toppa med bär på varje muffins!

In i ugnen i ca 25-30 minuter, så ser de ut såhär! Färdiga, redo att svalna och förvaras i kylskåpet.

Jag blev faktiskt förvånad över hur bra dessa blev, och det är ju faktiskt oerhört skönt att inte behöva stå och steka pannkakor på ett bra tag nu, utan bara kunna servera dessa istället!

En hit, både för barn och vuxna!