En modern hemmafru

Tillbaka till verkligheten och in i 2021

Nu är vi hemma igen efter nästan två veckors matkoma hos mina föräldrar! Haha. Jag skojar, men ändå inte.

Vi hade det fantastiskt bra, som alltid. Sista dagen så tog det typ hela dagen för oss att packa. Vi hade med oss så sjukt mycket saker dit, och i och med julen så ger man bort en del, och får en del nytt, så hem-packningen var helt kaosig, haha. Morfar blev räddaren i nöden och tog ut barnen i snön samtidigt!

Jag ritade snabbt ihop en naturskattjakt, med vinterkänsla :) det tar så kort tid att göra, men kan göra utomhusvistelsen så mycket mer spännande! Tipstips.

De älskade det, och när de kom in så fick de godis som pris av mormor :)

Vi är alla helt höga på godis efter dessa veckor, så det passade bra att åka hem igår. Tillbaks till verkligheten och goda vanor igen!

Innan vi åkte hem hann jag också skriva en liten to-do list (sånt som jag lever för typ). Jag får ett sånt sjukt kli i fingrarna inför såna här saker! Att veta att vi snart kommer åka hem och då ska ta tag i tusen saker. Jag blir så sjukt taggad! Speciellt denna gång, då december var en intensiv månad för min del, när jag hade lite personliga projekt på gång och därför inte hann med det jag alltid annars gör på min vanliga vardag. Precis innan jul blev allt det klart i alla fall, och jag har därför suktat länge länge efter att bara vara hemma och kunna städa, rensa, meal preppa, hemskola barnen, ta hand om min hälsa osv. Igår kom vi hem och då ville jag helst ta tag i allt samtidigt, haha.

Och till och med solen kom fram och hälsade oss välkomna på vägen hem! Så sjukt att det känns så exotiskt att se solen nu för tiden, men december var ju typ bara ett täcke av mörker.

Uppackningen tog forever! Men ändå skönt att få gjort på en gång. Jag är alltid sån, att jag packar aldrig upp när vi är borta någonstans, men måste alltid packa upp samma dag vi kommer hem.

Tre tvättkorgar som står och väntar nu… hur kunde jag liksom glömt skriva upp tvätten på min lista? Det blir ett veckoprojekt känner jag.

Julen åkte ner illa kvickt igår också! Snabbt ska det gå! Här drar mannen spännband runt vår gran som han gör varje år. Enda sättet att få ner den i kartongen igen :)

Idag åkte jag och handlade mat medan Tobias lekte med barnen. Köpte så sjukt mycket mat! Kylskåpet ekade när vi kom hem, så det blev en rejäl inhandling. Älskar känslan av ett fullt kylskåp!

Denna vecka ska jag faktiskt göra något nytt och bara laga middagar jag aldrig gjort förut. Spenderade lite tid under mellandagarna på Pinterest för att hitta nya, hälsosamma recept, då det har blivit så lite variation för oss i december med tanke på hur upptagen jag varit. Så nu har vi 7 dagars nya middagar framför oss! Superkul.

Idag gjorde jag och pojkarna en ny leklera till dem också, då deras började bli lite torr. Vi använder ju både köpt och hemgjort för olika syften här hemma, och den hemgjorda leran (receptlänk finns i detta inlägg) blir använd nästan dagligen. Så det fick definitivt bli prioriterat idag :)

Sedan slängde jag också ihop lite snacks inför veckoslutet också! Dessa muffinsar ska vara som bananpannkakor i muffinsformat… ska bli spännande att smaka!

Och sedan rullade jag också ihop några energibollar med smak av choklad och jordnötssmör.

Det är ju så sjukt smidigt att ha färdiga snacks i kylskåpet som man bara kan plocka av, speciellt när man ger sina barn små plockluncher, som jag gör. En muffin, en energiboll, lite kex och frukt. Supersmidigt, ju!

Så vi är igång igen, kan man helt klart säga! Igår kom vi hem, men imorgon är våran ”första dag” tillbaks till verkligheten, då min man börjar jobba igen och min vardag med pojkarna kickar igång. Vi ska testa lite nytt med hur vi lägger upp våra rutiner, och jag är så taggad för jag har så mycket att göra! Fast liksom, på ett bra sätt, för nu ska jag som sagt få göra sakerna jag inte haft tid att göra innan. Som att städa :) haha. Och sedan ska jag försöka ta tag i den där smutstvätts-invasionen också…

Vi hörs snart igen!

 

 

2 kommentarer

  1. Pernilla Lagerqvist

    Roligt att läsa på bloggen igen! Älskar mina listor jag med! God fortsättning på det nya året! /Pernilla

    • Julia Angelback

      Så roligt att höra, tack!! God fortsättning till dig också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑