En modern hemmafru

Vi läser, vi målar

Inlägget innehåller reklam för Babyland genom annonslänkar

Hej från oss! Tre friska individer, jag har knappt kommit över det, haha. Först och främst! Jag har glömt dela med mig av vår alla hjärtans dag!

Ni som följer mig på instagram har redan sett detta, men jag hade pysslat ihop två godispåsar till pojkarna, fulla med hjärtformat godis. Och sedan gjorde jag bara en liten stig av hjärtformade post-it lappar som jag haft i evigheter, så att de kunde följa stigen till godiset så fort de vaknade. Som ni kanske ser på bilderna så var vi inte hemma, utan i mina föräldrars hus. De var inte hemma denna helg, men vi spenderade ändå helgen ute i deras hus med min syster, för att få välbehövd miljöombyte.

Sedan gjorde vi lyxigt gofika på förmiddagen! Godis och kakor till pojkarna och glutenfri och sockerfri kladdkaka till oss vuxna. Ett enkelt och mysigt firande.

Nu går vi vidare till nutid!

Jag och min man har inget gemensamt att göra tillsammans på kvällarna, haha! Vi är TV-älskare och för båda oss är en perfekt kväll att bara ligga i soffan framför en fantastisk tv-serie efter en lång dag. Och vi har nästan alltid en serie att kolla på tillsammans. Nu senast var det den sista säsongen av Modern Family, sedan the Crown och några filmer vi hade velat se tillsammans. Hur som helst. Allt det har vi tittat färdigt på och vi har absolut ingenting kvar som vi båda vill titta på gemensamt. Han klagar dock inte, för han är lika galen i att spela X-box, haha. Så efter några kvällars tjurande över att han hade jätteroliga kvällar medan jag hade supertråkigt, så plockade jag fram min gamla målarbok och började färglägga igen medan jag hade på en lättsam nonsens-serie i bakgrunden. Den där målarboken åker fram intensivt i perioder (oftast semester) för att sedan försvinna i några mer intensiva månader, och sedan tar jag fram den igen.

Så nu ser våra kvällar ut såhär! Samma rum, nära varandra, men gör helt olika saker. Och vet ni? Jag har kommit in i det så hårt, och tycker det är så roligt! Jag har nu lika trivsamma kvällar som min man – and that’s saying something!

Jag använder mig av dessa färgpennor (adlink), som säkert är avsedd för barn egentligen, men jag älskar dem! Så prisvärt kit, men ändå så pass många olika färger att man verkligen får variation.

En sak till!

Läsning är en stor del av våra liv här hemma, men då vi inte kunnat besöka biblioteken på evigheter så har jag känt av lite bok-torka för barnens skull. Vi är vana vid att gå dit hela tiden och låna nya böcker, men nu var det så länge sedan det kom in nya böcker här hemma. Jag har liksom märkt att läsningen (både att jag läser för dem, och att de tar fram böcker och bläddrar i själva) har sinat lite. Så! Jag sökte runt på FB Marketplace och hittade en person som sålde världens största Disney-bok-samling! Munnen vattnades på mig, och jag fick ett sådant ha-begär! Disney är ju också en stor del av våra liv, så att ha den stora filmkollektionen i bokform är ju drömmen! Det finns ju mängder av filmer som pojkarna är för små för att se, men att läsa boken är inga problem.

Så den här tjejen prutade priset och köpte rubbet! YOLO, som ungdomarna skulle säga (förutom att om ungdomarna hörde mig säga det så skulle dö över hur gammal jag låter).

Jag är så glad och så sjukt nöjd, samlingen var oanvänd och i totalt nyskick. Lycka! De mindre böckerna som medföljde sparar jag och kommer lägga i deras Easter Basket, men de stora böckerna fick de idag. I vår familj så är vi inte stora på att ge presenter förutom vid högtider. Trots att jag gör bloggsamarbeten och får leksaker hemskickade till mig så försöker vi alltid planera så att vi kan lägga produkterna så att de funkar som julklappar eller födelsedagspresenter – det blir lätt så mycket annars. Men böcker däremot! Där har jag inga skuldkänslor över att skämma bort mina barn, för böcker ser jag både som något viktigt och nödvändigt. Så de blev överraskade med världens största hög böcker imorse!

Morgonen spenderades på detta sätt…

Förmiddagen såg liknande ut…

Här har vi eftermiddagen. Under dagen så hann jag läsa en hel hög för dem också.

Och innan kvällsmaten så fick även pappa läsa ett par stycken. Inget gör mitt hjärta gladare än det här! De får så så så mycket från att höra böcker läsas för dem! Och resten av dagen spenderade de med att leka självständigt, på grund av alla fantasi som triggades genom att titta på alla bilderna halva dagen.

En hit helt enkelt! Och jag är väldigt glad över att vi faktiskt valde att skämma bort dem på detta sätt!

Bonusen blev all tid jag hade att greja i köket. Veckans sats av kokta ägg, energibollar och muffins blev klara på ett kick! Här gjorde jag barnens bananpannkaksmuffins, fast testade att göra dem med chokladsmak denna gång – jag tillsatte 2 msk kakao och 1 extra msk honung. Mums!

 

Hoppas att ni alla får en härlig vecka! Plusgrader nalkas och hoppet är högt här hemma i alla fall! :)

 

 

6 kommentarer

 1. Emilia

  Aahh Julia! 📚📚📚 Vilken skatt, jag är så avis på alla böcker. Pratade med E igår om att vi behöver läsa fler klassiska sagor och Disney efter att han inte hade någon aning om vem snövit var. Haha. ❣️

  • Julia Angelback

   Jaa, vi älskar dem!! Läser flera stycken varje dag, lever drömmen haha. Ni får låna ett gäng när de normaliserats lite här hemma. Kan starta bibliotek, haha!

 2. Anonym

  Asså, så avis på alla disney böcker! Vill ha! Såå fina

  • Julia Angelback

   Jaa, det är ju drömmen när man hittar någon som säljer böcker i ett stort set också. Vi älskar dem!

 3. Johanna Byman

  Wow! Så roligt! Grattis 👏🏼 Vi samlar de där böckerna från Disneyklubben, lite i taget… barnen älskar dem! Både de stora och de små 🥰

  • Julia Angelback

   Ja, de är så fina! Och papperskvaliteten är så underbar också! (konstig sak att nämna, men då är det verkligen något speciellt, haha) En hel hög av de små böckerna följde också med på köpet, så jag har sparat dem och ska lägga dem i pojkarnas Easter Baskets :) Längtar efter det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑