Jag vet, ni har alla väntat och längtat, haha. Men här är det! Del 3 av mina föräldrahacks! Woohoo!

Om du missat mina tidigare, så finns här del 1 och del 2.

Okej, då kör vi!

 

Föräldrahack nr 7

Ta av skorna i sandlådan. Galet, jag vet, men hear me out!

Sandlåda = sand överallt = man blir galen tillslut, eller hur? MEN om du tar av barnens skor innan de går i sandlådan så kommer inget sand i eller på deras skor, vilket helt ärligt är en av de jobbigaste delarna. De känns ibland omöjliga att skaka av helt! Sedan när barnen är färdiga, så ställer ni dem upp, skakar dem rena på fram- och baksida, tar av dem deras genomsandiga strumpor, sätter på dem ett par rena (som du packat med i väskan just för denna anledning) och sätter deras rena fötter i deras rena skor. SÅ mycket enklare! Och ingen av gånger jag provat så har sand passerat igenom strumporna! Jag säger bara – You’re welcome!

Föräldrahack nr 8

När barnen leker, lägg något under!

När Zion var lite yngre så lekte han mycket i köket, med vatten, mjöl, mått osv. (Han skulle säkert älska det nu också, vi har bara kommit av oss haha!) Räddningen var då att ställa en bricka under, så han inte lekte direkt på bänken. Bara att plocka upp och skölja av liksom!

Och när barnen leker med något som har många smådelar – lägg ut ett lakan under! Som vi gör när Zion leker med sin rislåda.

Föräldrahack nr 9

Våtservetter i hallen!

Speciellt bra tips nu på vår och sommar. Jag vet inte hur det är med er, men när jag har varit ute med kidsen (en springandes och en krypandes) så kan inte jag riktigt manövrera att klä av alla samt ta dem till toan för att tvätta händerna, då jag alltid måste bära en av dem. Det är inte realistiskt varje gång, så jag har istället lagt ett paket våtservetter i hallen.

Vi går in, jag klär av lillen och torkar av händer och ansikte medan den stora klär av sig. Lillen kryper snabbt iväg och innan jag hjälper den stora av med skorna så torkar jag också av hans händer och ansikte. Och vips så var alla rena från jord, sand och skit innan vi ens lämnat hallen!

 

Det var del tre av mina geniala föräldrahacks! Lämna gärna en kommentar om du fick hjälp av någon av dem!