En modern hemmafru

Halvvägs

Nu är vi halvvägs igenom vår tuffa period! Är som sagt ”gräsänka” i två veckor (maken är inte bortrest, men spenderar nästan hela dygnen på jobbet, så sak samma), och vet att det är många som gör mycket tuffare saker hela tiden (hej ensamstående föräldrar!), men jag har mina två små barn ensam i två veckor och det tycker jag är tufft, haha!

Dock var det verkligen en stor skillnad att gå in i denna period direkt efter semester! Nu, efter en vecka, så börjar jag känna mig trött och sliten, men vanligtvis känner jag mig så efter två dagar, haha! Så den taktiken funkade verkligen.

Visst är det härligt med detta varma väder? Eller är det varmt över hela landet nu? I Uppsala ser det ut som att hela denna vecka kommer ligga runt 30 grader. Jag ska erkänna, det är inte optimalt när man bor på övervåningen i en lägenhet, då man inte kan ge barnen vattenlek utanför dörren för att svalka sig, men det är ändå ljuvligt!

Fika gör vi mycket. Tröstar oss själva för att vi saknar pappa, haha!

Och min mamma kom över i början av veckan med ”lite fika till barnbarnen”, haha! Hon är verkligen överflödets kvinna. När hon skulle packa matsäck till mig för typ utflykter med skolan så hade jag alltid med mig typ 20 olika matgrejer i ryggsäcken. Du vet ”om du blir sugen på något sött/salt/fräscht” och ”om du vill bjuda dina kompisar”. Jag har så ärvt det av henne och överpackar alltid ”ifall att”, haha!

Detta är förresten ett toppentips! När mormor kommer över så äter barnen äta en massa gotta oavsett ingredienser, men i skafferiet här hemma så har vi ju inget vitt socker eller tillsatser. Jag har skrivit innan att BOB har gjort en sylt där ingredienserna endast är frukt och bär, och nu har de även släppt en sån saft också!

Jättegod, jag tyckte den smakade precis som vanlig saft, och Samson (min gottegris) näst intill svepte hela glaset! Zion (min Mowgli) smakade lite, men ville dricka sitt vatten istället. Haha.

Det första jag nedprioriterar när jag är ensam med barnen (förutom, du vet, personlig hygien och hårtvättar), är middagar! Vi äter snabbt och dåligt dessa två veckor, då jag inte tycker det är någon idé att laga ”riktig” middag när min man inte kommer hem. Mina killar än ju så kräsna att jag ändå måste ge dem en annan version av det jag brukar äta, så det är helt enkelt inte värt det. Plus, du vet, spara in gråt-tiden som annars skulle ske medan jag lagar maten, samt diskhantering. Vi skonar oss själva och lever så enkelt som möjligt tills vardagen kommer tillbaka. Vägde istället upp genom att baka Paleo Blåbärsmuffins (sockerfria, mjölfria, mjölkfria)! Sååå goda och vi alla älskar dem! Ska försöka få upp receptet här snart!

Njuter av egentid med Zion varje gång Samson sover. Vi passar alltid på att pyssla, måla och göra sånt som är för svårt när lillebror är med!

Och såklart – många filmer! Som sagt, vi är snälla mot oss själva. Och jag är over the moon då de denna vecka fastnat för Peter Pan (min favorit hela uppväxten) och alla sångscener från…

Lejonkungen! De är galna i den musiken nu, och fastän de inte sätt filmen än (vi väntar nog ett par år med det traumat), så ser de sångerna på Youtube och lyssnar på musiken varje dag! Lejonkungen har jag alltid tyckt varit bra, men liksom inte det bästa jag visste, men jag lovar: När man är van vid att lyssna på musik från Babblarna så är soundtracket till Lejonkungen som… ja, musik för ens öron, haha!

Taggade killar som sjunger Lejonkungen.

Det blev ett långt inlägg utan speciellt mycket att säga. Det är det jag tycker är svårast med det här bloggandet. Jag lever ett sånt vanligt rutin-liv och känner att jag inte har något att skriva om på en vecka, så när man väl skriver nåt blir det jättelångt istället, haha. Men skulle jag göra fler korta inlägg skulle jag nog känna att de inte var värda att läsa… svårt, det där! Kommentera gärna om ni har några tankar eller åsikter om det.

Halvvägs igenom, och hälften kvar! Efter det blir det ännu mer skön semester tillsammans med familjen, men på hemmaplan. Vi flyttar in hos mina föräldrar och ska njuta av stor trädgård och mysiga små familjeutflykter tillsammans! Målbilden just nu :)

 

3 kommentarer

 1. Emilie

  Men å! Såna där gräsänkejobbpreioder kan jag allt för väl! Heja dig!!! 💪🏼 Du är mer än välkommen att spendera dagarna här ute!! Surt det där med körkortet! 😬

 2. Anais

  Vill ni ha fler barn? :)
  Älskar att läsa om din vardag med sötaste lejonen <3

  • Julia Angelback

   Åh tack! De är helt fantastiska, men vi kommer inte lägga till några fler :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑