En modern hemmafru

3 föräldrahacks: del 4

Inlägget innehåller reklam för Babyland genom annonslänkar

Nu är det dags för lite superbra föräldrahacks på den här bloggen igen! Jag har tidigare skrivit Del 1, Del 2 och Del 3, så om du inte har läst dem – ta del av de superbra föräldrahacksen också vetja!

Föräldrahack nr 10

Uppblåsbar pool som badkar.

Varför har vi en uppblåsbar pool inne i vårt badrum? Glad you asked!

Som boende i en lägenhet med en dusch och inget badkar, så har vi badat våra barn i deras babybalja så länge vi kunde. Vilket verkligen var sämst, för de kunde aldrig bada tillsammans och baljan började bli alldeles för liten. Men samtidigt tycker både de och vi att det är 100 gånger roligare att bada dem än att duscha dem. Pojkarna verkligen ääälskar att bada. Så då fick jag snilleblixtarnas snilleblixt! Vi badar dem i en uppblåsbar pool! Varför hör man inte mer om detta, det är ju genialiskt?! (Sa hon ödmjukt)

Så vi har en uppblåst pool ståendes bakom vårt duschdraperi, alltid redo att dras ut och fylla med vatten, bubblor och leksaker! Pojkarna älskar det. De får bada tillsammans, botten är också uppblåst och jättemjuk och den är rymlig! Blir det blött i badrummet? SJUKT blött, men det blev det innan också, så det är det värt!

Ett genialiskt, och lite galet, tips till er som bor utan badkar! :)

Föräldrahack nr 11

Magneter under matlagning.

Om era barn ännu inte är introducerade till hela magnet-på-frysen-fenomenet så är detta tips extra bra!

Mina barn har perioder då de gnäller ganska mycket. Men en stund på dagen då de nästan garanterat gnäller (speciellt den yngsta) är när jag försöker laga mat. Han är hungrig, sugen på allt i skafferiet men mest av allt irriterad på att mamma står i köket. Så mitt nästa tips är att köpa ett pack med fina magneter som du bara plockar fram när du ska laga mat och barnen gnäller! De kan vara i samma rum som dig, men de kommer antagligen vara för upptagna med den här spännande leksaken som bara plockas fram då och då, för att vara missnöjda. En liten stund i alla fall.

Vi gav Zion dessa fina bokstavsmagneter i trä (adlink) nyligen och båda pojkarna älskade dem! De kommer vi använda lite mer till hemmaskolan, då han är så inne i bokstäver just nu, men barnen kommer även få dessa fina i sina julstrumpor snart…

Trämagneter med djurmotiv (adlink) och trämagneter med bondgårdsmotiv (adlink). De kommer fullkomligt älska dessa och de kommer bli lite mer av deras ”speciella” magneter. När de lekt färdigt kommer vi plocka ihop dem på direkten, så de inte sitter kvar på frysen och tappar sin charm.

Föräldrahack nr 12

Detta hack såg jag på instragram någonstans, och tyckte det var supersmart! Om man vill toppa barnens mat med mer näring så kan man diska ur en tom kryddburk och fylla med superfrön! På detta sätt kan barnen själva toppa mackor, yoghurt, fruktsallad, middagar osv med dessa frön. Det blir ju ”strössel”!

Vi fyllde våran burk med chiafrön som är fyllda med omega-3, protein, fibrer, antioxidanter och mycket mer!

Ett supertips som både gör måltiderna roligare och mer näringsrika!

Lämna gärna en kommentar om du fick en ögonöppnare av någon av mina föräldrahacks! Och kom ihåg att läsa mina gamla inlägg för att ta del av fler. Länkar högst upp i inlägget!

 

2 kommentarer

  1. Linnea

    Åh vilket himla bra inlägg!! Det tycker jag om typ alla dina inlägg men detta var jättebra tips att ta del av 😁

    • Julia Angelback

      Så kul att höra! Stort TACK för din kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Julia Angelback

Tema av Anders NorenUpp ↑